Unde pot face scufundari?

Home « Turism « Trasee

Ne plac scufundările pentru acea libertate pe care ne-o dau atunci când suntem sub apă, la zeci de metri de civilizaţie. Datorită măştilor de scufundare, a regulatoarelor de presiune, dispozitivelor de control al flotabilităţii, labelor de înot şi a instrumentelor de măsurare, scufundările ne dau posibilitatea să explorăm lumea fascinantă din adâncuri, să vedem cât de frumoase sunt recifurile, cât de impresionantă este viaţa marină şi, de ce nu, să descoperim misterul în adâncimi, în interiorul unei epave sau peşteri.

Unde se pot realiza scufundări?

Putem face scufundări oriunde găsim apă, asta pentru că peste două treimi din planetă este acoperită de apă. Recifele tropicale de corali (începând de la recifele tropicale din Caraibe şi Marea Barieră de Corali) tind să fie cele mai populare, dar există, de asemenea, multe locuri minunate care pot fi explorate (medii cu apă rece, cum ar fi lacuri, râuri şi foste cariere de piatră, inundate).

Marea Barieră de Corali găzduieşte cel mai mare recif de corali din lume, care se întinde pe o distanţă de aproximativ 2.600 km de-a lungul coastei Queensland (Australia). Cuprinde aproximativ 3000 de recife şi 900 de insule, care pot fi explorate fie că suntem începători sau scafandrii profesionişti.

Cele mai spectaculoase colecţii cuprind grădini de corali, de peste 400 de soiuri diferite, precum şi bureţi, pisici de mare şi delfini, peste 1500 de specii de peşti, mai mult de 200 de tipuri de păsări, broaşte ţestoase şi scoici uriaşe. Mai mult, ne putem întâlni cu balene cu cocoaşă şi câteva specii pe cale de dispariţie.

Un alt loc (la fel de fascinant) este Insula Cozumel, de pe coasta de est a peninsulei Yucatan (Mexic), numită şi "Paradisul Recifelor". Este o zonă cu 19 locuri renumite pentru scufundări, cu ape pline de crabi, homari şi peşti multicolori.

Cu o ofertă greu de refuzat vin şi adâncurile din Caraibe, care atrag de la oameni pasionaţi pentru viaţa din mare, până la scafandrii experimentaţi. Zona are cel mai bine conservat ecosistem marin din lume şi este un fel de Mecca al scafandrilor.

 

Apa este atât de limpede şi cristalină, încât avem impresia că suntem în raiul subacvatic, unde predomină mai multe tipuri de rechini, recife de corali şi multe alte vieţuitoare interesante şi viu colorate. Bariera de Corali din Belize este formată din 127 locuri minunate, de pe diferite insule.

80.000 km de coastă, 17.000 insule, peste 3000 de specii de peşti şi aproximativ 600 de tipuri de corali...asta ne aşteaptă dacă vizităm Indonezia în orice perioadă a anului. Este cel mai mare arhipelag din lume, care deţine undeva la 15% din recifele de corali din lume. Cele mai populare locuri sunt insulele tropicale din Bali, Komodo şi Lombok, care concurează pentru cele mai bune destinaţii din lume pentru scufundări.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: cipriandumitrescu.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: balene, inot, Marea Bariera de Corali, pesti, scufundari
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement