Turism „de weekend” pe litoralul românesc

Home « Turism « Trasee

O fugă până la mare? Destinația: litoralul românesc! În fiecare weekend tot mai mulți turiști români optează pentru un sfârșit de săptămână pe litoral. Însă, când vine vorba de sejururi, majoritatea optează pentru destinații de peste graniță precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau Croația. Motivul: prețurile ceva mai mici față de litoralul românesc și facilitățile ceva mai atractive decât la noi.

În fiecare sfârșit de săptămână pe litoralul românesc se strâng mii de oameni. Numărul atracțiilor au crescut, oficialitățile reușind să organizeze o serie de evenimente reușite. De la concerte, festivaluri și până la raliuri și expoziții de artă, anul acesta litoralul românesc este o destinație care face cu ochiul turiștilor de toate categoriile de vârstă. Însă, rămâne o destinație de weekend, care poate fi ușor înlocuită cu strațiunile din străinătate, dacă bugetul ar permite. Și în 2013, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania, Croaţia, Italia rămân în topul celor mai căutate destinații de vacanță în străinătate. Iar în România, cele mai căutate destinații din această perioadă sunt litoralul românesc, Valea Prahovei şi staţiunile balneo - Băile Felix şi Băile Olăneşti.

Atrași de vacanțe personalizate

„În acest an, au fost solicitări pentru toate tipurile de produse pentru petrecerea vacanţei, începând cu sejururile la mare şi până la vacanţele tematice. Turiştilor români le place diversitatea şi în materie de vacanţe şi sunt din ce în ce mai interesaţi de vacanţele personalizate, care să fie croite conform nevoilor şi aşteptărilor pe care aceştia le au.

În acest an, majoritatea românilor au optat cu precădere pentru concedii la mare, urmând în trend vacanţele în circuite (cu autocarul şi cu avionul) şi croazierele. La categoria circuite, se observă o creştere semnificativă a circuitelor cu autocarul în rândul vacanţelor solicitate de turişti”, a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele şi CEO al Grupului Eurolines România.

Românii sunt dispuși să dea pe un pachet turistic în destinații din străinătate aproximativ 500 de euro de persoană. Este o valoare medie a pachetelor turistice vândute în România. Unii optează pentru vacanțe mult mai costisitoare, preferând regimul all inclusive, alții caută bilete cât mai ieftine, care să ofere un sejur de cinci zile la sub 500 de euro de persoană. Una dintre cele mai cerute destinații este Antalya, pentru care românii sunt dispuși să scoată din buzunare sume ceva mai mari pentru vacanţele în hoteluri de 5 stele. La alte destinații, cei mai mulți aleg hotelurile 3 - 4 stele.

Gina R.

Foto: dmc85.wordpress.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement