Traseu Ciucarul Mare !

Home « Turism « Trasee

Daca esti pasionat de drumetii iti recomandam sa alegi unul dintre traseele turistice din zona Cazanele Dunarii. Astfel te vei putea relaxa in timp ce vizitezi aria protejata Cazanele Mari si Cazanele Mici. 

Vara ori iarna, din fuga masinii sau pe-ndelete, la bocanc, Defileul Dunarii este unul din locurile de care nu putem sa ne dezlipim – pur si simplu ne atrage permanent. 
La fel ca Retazatul, oricand in timpul anului, ori Muntii Macin primavara, Defileul Dunarii sau Clisura Dunarii, e o destinatie in care ne dorim sa revenim. ori de cate ori avem ocazia.
Accesul catre Ciucarul Mare se face direct din DN 57, din centrul localitatii Dubova, la cca. 100 m de sediul Primariei Dubova pe sensul de mers spre localitatea Svinita. Lungimea traseului este de cca 5  km ce se pot parcurge in 2 ore. 
 
Traseul este bine marcat cu triunghi galben si este accesibil in tot timpul anului. Inca de la inceput traseul urmeaza o panta usoara prin padure. Dupa 1 km se ajunge la un loc de popas amenajat de catre Parcul Natural Portile de Fier.
De aici poteca urmeaza prin padure, pana cand ajungem pe platou de unde poteca se bifurca. Este recomandabil sa se parcurga intreaga creasta pana la limita estica de unde se poate admira de sus casele ce compun comuna Dubova, precum si Golful Dubova.  
La fel ca si la Ciucarul Mic din loc in loc se deschid puncte de belvedere formate din stanci calcaroase, lapiezuri, oferind imagini spectaculoase asupra Cazanelor Mari si a masivului stancos Stirbatul Mare.
 
Elementul de vegetatie specific intalnit este reprezentat de Laleaua de Cazane (Tulipa Hungarica).
Aceasta este vizibila indeosebi de pe apa, deoarece habitatul ei este reprezentat de peretii stancosi ai Ciucarului Mare. Ca si elemente de fauna intalnite sunt caprioare, lupi, pisica salbatica iar specific intalnim broasca testoasa a lui Hermann  iar pe stancile batute de soare vipera cu corn.
 
 sursa foto: pinterest
 
 
 
Publicat in: august 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement