Trasee montane de vara

Home « Turism « Trasee
Trasee montane de vara: drumetii de 7 - 8 ore spre cabanele Malaiesti, Omul, Padina, cu ghid montan specializat. În impresionantul perete din Cheile Râșnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor și Surplombele de Aur. 
Valea Mălăieşti este parcursă de serie de trasee turistice marcate care fac legătura cu Vârful Omu, dintre care numai unul este accesibil iarna, dar numai cu echipament adecvat anotimpului şi în afara perioadelor cu avalanşă. Pe partea vestică a Bucegilor, spre Bran şi Moieciu, putem parcurge pe potecă turistică monumentalele circuri ale Văii Gaura, cu limbă de gheţar care se întindea până aproape de limita actuală a pădurii. Parte dintre custuri sunt accesibile pe trasee turistice marcate, favorizând accesul în cele mai cuprinzătoare puncte de panoramă asupra lacurilor şi văilor.Oile de la stana din Gaura (sunt 2 stane in aceasta vale, una in caldarea de sus, si alta jos, la limita de sus a padurii).
Muntele Tâmpa poate fi explorat uşor şi are trasee atât pentru cei cu mult curaj, cât şi pentru turiştii care vor plimbare în aer curat. La 1 decembrie 1920 orasul Brasov doneaza castelul Bran reginei Maria a Romania, devenind resedinta regala de vara. De aici, ne-am si imaginat cateva trasee pe care sa le facem in viitor cum ar fi Tiganesti sau Malaiesti.
Lacul de acumulare Bolboci, la mai bine de 100 metri altitudine mai jos fata de zona Padina-Tatarului. 
Grota Ursilor, desi sapata de om, are un aspect interesant, fie si doar pentru faptul ca mergi  150 de metri prin stanca, pana in maruntaiele muntilor.
Complexul glaciar al Jieţului, aflat chiar sub vârful Parângu Mare (2518), cu căldările Mândra, Roşiile şi Zănoaga Stânei, este cel mai dezvoltat şi se poate parcurge vara pe traseul turistic dintre Refugiul Agăţat şi creasta principală. 
 
 
 
 
Sursa  foto:  sacnaturecenter.net
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: trasee montane, trasee specializate
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement