Trasee in Muntii Macin

Home « Turism « Trasee
Din primavara pana-n toamna, intreaga zona e impanzita de biciclisti, trekkeri si turisti cu rucsace grele in spinare, cu bocancii prafuiti si fruntea arsa de soare.  Macin sunt batraneii ce odata paseau mandri si cu umerii drepti, ca apoi, sub greutatile vremurilor si cu trecerea anilor, sa se cocoseze incet incet, devenind din ce in ce mai piticuti, dar pastrand la ei salba mare de povesti ce-au infruntat timpurile.
In functie de dorinta, pregatire, cunoastere si timpul rezervat calatoriei, aceste trasee pot fi interconectate.  
Din Bucuresti luati directia Braila, treceti Dunarea cu bacul catre Smardan si veti ajunge in paradis: mergeti pe langa Dunare, prin padure si catre taramul fermecat al Macinilor, cei mai vechi si plini de povesti munti de la noi si chiar din Europa.
In Muntii Macinului, sint mai multe trasee turistice: Tutuiatu - 20 km, Greci-Dealul cu Drum-Nifon - 14 km, Virful Crapcea - 8 km, pe de parte, si Culmea Pricopanului - 6 km/4h - ruta: Macin-Regia Tutunului-Virful Sulucu Mare-Piatra Raioasa-Seaua Serparu-Vf.Caramalau-Fantana de Leac-Macin.
Muntii Macinului au deosebita importanta intre muntii tarii, fiind cei mai vechi munti din Romania, interesul cercetatorilor fiind orientat, datorita numeroaselor vestigii istorice, catre sapaturile arheologice, dar in egala masura si catre cercetarea stiintifica a vastului tezaur natural existent aici - geologic, botanic, zoologic.
Unul din principalele argumente pentru constituirea Parcului National il costituie numarul foarte ridicat de specii de plante amenintate cu disparitia din care multe sunt intalnite in Romania doar in Dobrogea, majoritatea nefiind protejate in alte rezervatii naturale cu exceptia Parcului National Muntii Macinului.
 
sursa foto: pinterest 
Publicat in: aprilie 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement