Transfagarasan

Home « Turism « Trasee
Transfagarasan (zappernews)  se suprapune pe un anumit segment cu DN7C si strabate zonele inalte ale muntilor Fagaras pe axa nord-sud facand legatura intre Muntenia si Transilvania.
Traseul Transfagarasan a fost construit intre 1970-1974, itinerariul sau fiind la un moment dat drumul situat la cea mai inalta altitudine , atingand 2042 m la iesirea tunelului spre Balea. 
Exista multe controverse legate de punctul de plecare pe traseul Transfagarasan in partea sudica, multe date statistice indicand zona comunei Arefu ( localizata la cca 2, 5 km vest de soseaua montana).
Pe traseul Transfagarasan harta se circula de la un capat la altul doar vara in intervalul 1 Iunie - 1 Noiembrie cand traseul cuprins intre km 104 + 000 si kilometrul 130 + 800 se inchide ca sa se evite accidente si pierderi de vieti omenesti. Conform actualelor harti inclusiv harta rutiera pusa la dispozitie de Google, punctul de plecare al zonei sudice ar fi Curtea de Arges.
Transfagarasanul (zappernews) , ne rezuma la drumul care traverseaza muntii Fagaras (muntii cu cea mai mare altitudine din Romania, atingand inaltimea maxima in vf Moldoveanu - 2544m) si uneste 2 mari regiuni, Muntenia de Ardeal.
Insa, nu ne putem putem rezuma doar la atat, Transfagarasanul avand una din cele mai mari altitudini din Europa, si anume 2042 de metri ( Caldarea Glaciara Balea ), se intinde pe 2 benzi de circulatie cu lungime de 92 de km, iar pe intregul drum sunt 27 de viaducte si poduri. Străbate pe creste munţii Parâng, de la Novaci (Gorj) până la Sebeş (Alba), pe lungime de aproape 148 de kilometri.
 
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: martie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement