Top cele mai frumoase Insule Dodecanese

Home « Turism « Trasee

Insulele Dodecanese sunt alcătuite din 12 insule principale, plus alte 150 de insuliţe, doar 26 de insule fiind locuite. Turiştii care sunt interesaţi de mitologia greacă şi de ruinele antice vor avea ce vedea în acest colţ de rai.

 

Insulele sunt, de asemenea, o destinaţie perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze în destinaţiile mai puţin aglomerate, unde pot face drumeţii, merge pe plaje şi "absorbi" o cultură locală colorată.

1. Nisyros

La început, Nisyros a fost un vulcan, care, după 130.000 de ani este încă activ, dar nu erupe. Există unele plaje cu nisip, dar cea mai mare parte a litoralului este stâncoasă. Această insulă este cunoscută ca o destinaţie de vacanţă accesibilă tuturor; de aceea, călătorii nu trebuie să se aştepte la lux de cinci stele.

 

Mandraki este capitala insulei şi port. Casele de aici sunt realizate din roci vulcanice şi izolate cu piatră ponce. Insula are numeroase biserici creştine ortodoxe, precum şi mănăstiri, cea mai mare fiind Panagia Spiliani, care se află lângă un castel medieval construit de Cavalerii Hospitalier în secolul al XIV-lea. Turiştii sunt ispitiţi să încerce băutura tradiţională locală, "soumada", care are gust de migdale şi este non-alcoolică.

2. Kastellorizo

Kastellorizo este cea mai mică dintre insulele Dodecanese, dar nu vă lăsaţi păcăliţi de dimensiunea sa. Este o insulă liniştită, cu clădiri pitoreşti situate la malul mării. Pentru că este slab populat, acesta este un loc bun pentru a vă bucura de biodiversitatea naturii, inclusiv de broaştele ţestoase de apă.

 

Cu doar aproximativ 200 de locuitori, Kastellorizo este cunoscut sub numele de "Castelul roşu", după un vechi castel al Cavalerilor Sfântului Ioan, construit din pietre colorate. Satul pitoresc Kastellorizo este zona cea mai populată de pe insulă. Este dotat cu alei pietruite şi vile tradiţionale colorate, cu balcoane din lemn şi fier.

3. Halki

Halki are mai puţin de 500 de locuitori. Cunoscut şi sub numele de "Chalki", mulţi dintre locuitorii săi au migrat în Tarpon Springs, Florida, în ultimul secol. Ei au lăsat în urmă ruinele unui castel medieval care conţine încă fresce originale.

 

Insula nu are o sursă de apă naturală, toată apa fiind importată din Rhodos sau colectată în cisterne atunci când plouă. Nimporio este singurul sat şi portul principal al insulei. Insula a fost condusă atât de romani şi turci, cât şi de italieni şi greci. Turismul este industria principală, urmat de pescuit.

4. Symi

Symi este insula cea mai pitorească, cu clădiri ce se întind de la linia de coastă până la munte. Oraşul său principal, denumit în mod obişnuit cu acelaşi nume ca şi insula în sine, este unul dintre porturile cele mai impresionante din insulă grecească, cu conace elegante amplasate pe pantea unui deal.

 

Unul dintre obiectivele turistice principale de pe insulă este Mănăstirea Arhanghelul Mihail Panormitis, care este încă folosită de călugări şi care atrage vizitatori din toate colţurile lumii. Insula pune la dispoziţia turiştilor bărci pentru un periplu de vis în toată regiunea.

5. Leros

Leros este un loc minunat pentru călătorii care doresc doar să stea întinşi pe-un şezlong, să se bronzeze şi să se bucure de cultura locală. Relaxarea începe cu o călătorie cu feribotul din Pireu sau cu o plimbare de 45 de minute cu avionul de la Atena. Insula are o istorie interesantă, fiind condusă de-a lungul secolelor de către bizantini, italieni, germani şi greci, printre altele. Principalele atracţii cheie sunt castelul medieval al Cavalerilor Sfântului Ioan şi o varietate de taverne.

 

Va urma...

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: touropia.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: insula, insule, insule grecesti, plaje
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement