Statiunea Venus

Home « Turism « Trasee
Statiunea Venus este situata in judetul Constanta, pe tarmul Marii Negre, la 3-20 m altitudine, intre statiunile Saturn si Cap Aurora, la 3 km nord de municipiul Mangalia, de care apartine administrativ si la 41 km sud de municipiul Constanta.
Venus este una dintre cele șase stațiuni balneoclimaterice de pe litoralul românesc al Mării Negre, situate în arealul Comorova din raza comunei Mangalia, în județul Constanța, Dobrogea, România. 
Clasificarea sa administrativă ca "sat" este o greșeală din punct de vedere geografic deoarece stațiunea nu este o localitate permanent locuită, ci doar un cartier (stațiune balneoclimaterică) al municipiului Mangalia.
Venus, statiunea care poarta numele zeitei frumusetii, a fost construtia in anul 1972 si cuprinde hoteluri cochete, inconjurate de gradini, aproape fiecare purtand un nume de fete. Moderne si confortabile, hotelurile din Venus au fost ani de-a randul preferate de turistii straini, in special germani, care se bucurau aici de conditii excelente la tarife foarte mici. 
Plaja se intinde pe o lungime de circa 3 km, are o latime maxima de cca 200 metri. Este acoperita cu un strat de nisip fin si protejata de 7 diguri. Intrarea in mare este lina in unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip si pietre mici. Factorii naturali de cura sunt climatul maritim, excitant - solicitant, bogat in aerosoli salini si apa Marii Negre cu un grad de mineralizare de 15,5%. 
In apropierea statiunii exista o herhghelie, putandu-se practica echitatia. 
Temperatura medie in timpul sezonului estival este de aproximativ 21 de grade Celsius. 
 
 
sursa foto: litoralulromanesc
Publicat in: iulie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement