Statiunea Saturn

Home « Turism « Trasee
Statiunea Saturn se numara printre cele mai cunoscute locatii de pe intreg Litoralul Romanesc al Marii Negre, fiind situata la aproximativ 43 km de Constanta, in imediata apropiere a Mangaliei. 
Plaja Saturn se intinde pe o lungime de aproximativ 2 km, intre Plaja Venus (in partea nordica) si Plaja Mangalia (in sud) si inregistreaza o latime considerabila, ce atinge in unele puncte aproximativ 200 metri. De asemenea, plaja de aici beneficiaza de un nisip fin, de-a lungul intregii sale intinderi aparand si izvoarele de apa minerala, captate de dusurile amenajate aici.
Aceasta asezare de pe malul marii a fost amenajata incepand cu anul 1972, dezvoltandu-se ulterior, alaturi de celelalte statiuni ale regiunii.
Considerarea sa ca "sat" este o greșeală deoarece stațiunea nu este o localitate permanent locuită, ci doar un cartier (stațiune balneoclimaterică) al municipiului Mangalia.
Pe langa faptul ca beneficiaza de o vasta plaja, datorita careia turistii se pot bucura din plin de frumusetea sezonului estival, Statiunea Saturn se bucura si de prezenta unei vaste vegetatii, majoritatea strazilor  fiind marginite de spatii verzi, ce reprezinta in acelasi timp o sursa de oxigen si un refugiu racoros pentru turistii epuizati de caldura torida din timpul zilei. Alte resurse naturale importante de care beneficiaza statiunea sunt reprezentate de izvoarele de apa hipotermala si de namol, toate acestea fiind folosite in tratarea diverselor afectiuni, precum cele ginecologice sau ale aparatului locomotor.
Statiunea Saturn este recomandata atat pentru persoanele sanatoase care pot beneficia de cura heliomarina in timpul vacantelor de vara, cat si pentru tratamentul unor afectiuni reumatismale degenerative, ortopedice post-traumatice, rahitism, boli ale aparatului respirator, dermatologice sau ginecologice.
Principalii factori de cura sunt apa marii, namolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol, apele mezotermale sulfuroase, bioclimatul marin bogat in aerosoli salini si in radiatie solara, cu efect stimulent asupra organismului.
Pe langa atmosfera linistita ce domneste peste aceasta asezare de la malul marii si factorii naturali benefici de aici, un alt aspect care ii face pe turisti sa revina an de an la Saturn sunt preturile reduse, comparativ cu cele din alte locatii ale litoralului romanesc, mult mai scumpe.
Spatiile de cazare sunt impartite intre hoteluri si numeroase casute de vacanta si campinguri. Statiunea dispune de aproximativ 20 de hoteluri, un camping cu 1500 de locuri si 2 sate de vacanta, numeroase piscine, gradini de vara, braserii, cofetarii, terenuri de sport, cinematograf in aer liber, parc de distractii, bowling, discoteci, baruri de zi si de noapte etc.
 Nota caracteristica a Saturnului, cea mai meridionala dintre statiunile litoralului, este data de plaja sa, deosebit de larga, marcata de 4 golfuri ce sunt protejate de 5 diguri. Intrarea in mare este foarte lina, cu nisip. Apa marii are in timpul verii temperatura de cca. 20-25 grade C.
 
sursa foto: roportal
Publicat in: iulie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement