Sezonul de sky 2016 in Romania

Home « Turism « Trasee
Romania ofera turistilor posibilitatea de a schia in mai multe statiuni foarte frumoase si relativ ieftine. In ultimul timp Romania a facut progrese remarcabile in amenajarea si imbunatirea domeniului schiabil, astfel statiunile montane de ski sunt pline de la prima ninsoare pana la sfarsitul sezonului. Din ce in ce mai multi turisti straini sunt incantati de posibilitatile de ski din Romania.
Faptul ca o treime din suprafata tarii este acoperita de muntii Carpati ofera avantajul existentei mai multor regiuni de ski in zone geografice diverse. Fiecare regiune de ski are farmecul sau aparte, completat de obiceiurile si traditiile specifice, de ospitalitatea romanilor si de peisajele minunate
In România există, astfel, 44 de staţiuni unde se poate schia, iar cele mai multe pârţii, 23 la număr, se află în judeţul Harghita, urmat de Prahova (22 părţii), Braşov (20 părţii), Hunedoara (16) şi Maramureş (13 părţii), potrivit datelor ANT, citate de wall-street.ro. 
Cele mai lungi pârtii de schi din România sunt Drumul Roşu (Poiana Braşov), cu o lungime de 4.752 metri (dificultate uşoară), Sulinar (Poiana Braşov), cu o lungime de 3.394 metri (dificultate medie) şi Dealul Negru (Vatra Dornei), cu o lungime de 3.000 metri (dificultate medie). Acestea sunt urmate de pârtia Drumul de Vara (Sinaia), Lupului (Poiana Braşov) şi Carp (Sinaia), cu lungimi între 2.900 şi 2.500 metri.
Cei care aleg să schieze în Harghita Băi vor avea parte de cel mai ieftin skipass pentru o zi pentru un adult (40 lei) sau pentru un copil (20 lei). Cel mai scump skipass pentru o zi pentru un adult este în Poiana Braşov (145 lei) şi în Azuga pentru un copil (100 lei).
De joi 8 Decembrie, s-a deschis oficial noul sezon de iarna in statiunea Poiana Brasov; datorita stratului substantial de zapada s-a putut schia inca de la inceput pe partiile Lupului (partea superioara), Kantzel, Sulinar (in intregime), Drumul Rosu (in intregime), Bradul si Stadion. Vor fi pornite instalatiile pe cablu dedicate sezonului de iarna: telegondola, telescaun Ruia si teleschiurile Bradul si Stadion. 
Domeniul schiabil din Poiana Braşov are în total 22 km şi poate fi comparat cu cel din Austria şi Germania.
Site-ul de specialitate Trip Advisor a ales Poiana Braşov drept cel mai bun loc de schi din România. „În plus, școala de schi de aici (Școală de schi Ana), cu peste 100 de instructori certificaţi, a fost votată drept ‘Cea mai bună Școală de schi‘ din lume, de către operatorul de turism Nielsen. Poiana Braşov este perfectă pentru începători şi schiori intermediari.“ notează Trip Advisor.
 
sursafoto: pinterest
 
Publicat in: decembrie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement