Raiul exista!

Home « Turism « Trasee

Iubitorii de natură din toată lumea se înghesuie să exploreze plaja Baia do Sancho, aflată la 220 de km în largul coastelor braziliene de nord, pentru vederea a două formaţiuni enorme de rocă vulcanică care "ţâşnesc" din apă, dar şi pentru peisajele mirifice.

Cunoscute sub numele de Dois Irmãos ("doi fraţi"), datorită formei lor aproape identice, formaţiunile de rocă sunt una dintre minunile naturale ale Braziliei.

Considerată de mulţi ca fiind cea mai frumoasă plajă din Brazilia, Baia do Sancho este accesibilă turiştilor doar cu avionul sau cu barca din oraşele nordice. Odată ajunşi acolo, vizitatorii trebuie să înfrunte o scară abruptă şi şubredă. În ciuda acestei dificultăţi, un flux constant de aventurieri înoată în apele de cristal printre broaşte ţestoase, rechini şi peşti exotici.

Stâncile abrupte, "ţesute" de-a lungul a 230 de metri, pe o semilună perfectă de nisip moale, şi arborii care se întind ca un covor, oferind refugiu pentru păsări, creează acel paradis perfect la care toată lumea visează.

 

Toţi cei care doresc să viziteze insula o pot face în orice moment al anului. În timpul sezonului ploios (aprilie-iulie) au parte de-o panoramă din draperii de apă care curg în josul stâncilor, iar în perioada ianuarie-iulie, accesul pe plajă este interzis între 18 pm şi 6 am, din cauza sezonului de reproducere a ţestoaselor de mare.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: worldtopbeaches.com

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: arhipelag, insula, nisip alb, plaja, snorkeling
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement