Pe râuri unicat, în jurul lumii (foto)

Home « Turism « Trasee

 

Vă plac râurile? Nouă da! Motiv pentru care am „alergat” prin aglomerația de informații din Google pentru a le descoperi pe cele mai mari și fascinante din lume! Astfel, am reușit să strângem un top cinci cu cele mai frumoase râuri unicat de pe Pământ! Curioși care sunt acelea și ce caracteristici unicat au ele?

 

Pe lângă dimensiune, frumusețe, vegetație și vietăți acvatice, aceste râuri oferă o mulțime de oportunități de relaxare. Sunt printre cele mai căutate pentru turismul de croazieră, malurile lor sunt destinate drumețiilor, iar zonele cu ape repezi sunt un paradis al sporturilor nautice. Însă, pentru a ajunge la unele dintre ele este nevoie de un efort financiar destul de mare, datorită transportului care se face fie cu croaziera, fie cu avionul. Însă, oricât de scump ar fi, merită văzute măcar o dată în viață!

1. Râul Cano Cristales – Râul Curcubeu, din nordul Columbiei
Râul Cano Cristales sau Râul Curcubeu este situat în nordul Columbiei și este considerat o adevărată bijuterie, fiind poziționat în zona sălbatică și naturală a țării. Are aproximativ 100 kilometri lungime și 20 metri lățime, iar pentru a ajunge la el, turiștii trebuie să zboare cu avionul la Macarena și apoi să meargă cu barca prin jungla nemarcată. Însă, odată ajunși acolo, turiștii descoperă un râu de culori, care nu doar le va încânta privirea, ci și sufletele.

2. Río Futaleufu, din Chile și Argentina
Micul oraș Futaleufu din Chile dă numele acestui uimitor râu care curge prin două state: Chile și Argentina. Acest râu este cunoscut pentru popularitatea în rândul practicanților de kayak, fiind  considerat una dintre cele mai faimoase locuri cu ape albastre. Limpezimea și culoarea albăstruie ale apei oferă râului un farmec aparte, care te lăsă fără cuvinte prin zumzetul și aerul curat.

3. Râul Zambezi, din Zambia și Mozambic
Zambezi este celebrul râu african care parcurge șase state din Africa. Cea mai cunoscută parte a acestui râu este cascada Victoria Falls, știută ca cea mai mare cascadă din lume. Zona este vizitată de peste două milioane de persoane în fiecare an, printre locurile populare regăsindu-se și Bazinul Diavolului, faimos datorită imaginilor prelucrate în Photoshop, care circulă pe internet.

4. Fluviul Yangtze, din China
Râul Yangtze este cel mai lung fluviu din Asia, care parcurge 6.418 kilometri. Cu peisajele sale uimitoare, muntele și canionul superb, Yangtze intră cu lejeritate în topul celor mai frumoase râuri din lume, pe care merită să navighezi măcaar o dată în viață!

5. Fllviul Dănărea, din Europa Centrală
Fluviul Dunărea parcurge zece țări din Europa, trecând prin culturi diferite și peisaje uimitoare. O călătorie pe fluviul Dunărea oferă atât experiențe medievale, cât și facilități moderne din Europa. Pe traseul, turiștii se pot bucura de castele medievale în Austria și de spiritul European de Est din Croația, Serbia și România. Acest râu trece prin zone cu diferite culturi și vegetații naturale.

Gina R.

Foto: greenbuzzz.net

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement