Nisip colorat si lumini in mare

Home « Turism « Trasee
Vă doriţi o evadare de la traseul obişnuit? Dacă visaţi la o plajă specială, un loc mai puţin accesibil şi o experienţă unică, puteţi opta pentru următoarele plaje. Sunt cele mai neobişnuite plaje, de la cele publice, la cele mai greu de atins.

Una dintre uimitoarele locuri se numeşte Hidden Beach şi numele spune totul. Istoria locului relatează că s-a format la începutul anilor 1900 când a fost folosit ca un centru de testare pentru bombe. Hidden Beach se află în Mexico, Insula Marieta, arhipeleag care există ca urmare a erupţiilor vulcanice. Plaja secretă este invizibilă din exterior şi este accesibilă doar printr-un tunel lung de apă care leagă plaja de Oceanul Pacific. Insulele sunt nelocuite, dar vizitate frecvent de turişti care vin să se bucure de viaţa marină diversă şi unică.

Ca un paradox, Maho Beach nu vă oferă prea multă discreţie. Chiar dimpotrivă, şi oamenii din avion vă pot vedea făcând plajă. Aflată pe partea olandeză a insulei din Caraibe, Saint Martin, este renumită pentru Aeroportul Internaţional Princess Juliana deoarece avioanele zboară la o înălţime de 2300 de metri de plajă. Cu o astfel de privelişte vă puteţi delecta zilnic, cafenelele şi restaurantele din zonă având chiar legătură cu piloţii şi controlul aeroportului pentru a anunţa când se apropie vreun avion.

Gunoaiele unora, bucuria altora – Glass Beach este o zonă din MacKerricher State Park, California. Ceea ce este special la această plajă este nisipul, care nu este nisip. Sub picioare veţi simţi o mulţime de bucăţele de sticlă, după cum spune şi numele. În anii 1920, rezidenţii de la Fort Bragg au aruncat în zonă gunoaie, sticlă, chiar şi maşini. În 1967, zona a fost închisă şi variate programe de curăţare au încercat să cureţe zona. În următoarele decenii marea a curăţat totul şi a lăsat în urmă o plajă plină de sticlă multicoloră.

Ceea ce este special la alte plaje este culoarea nisipului. Harbor Islands din Bahamas te va surprinde prin nisipul roz care se întinde pe câteva mile. Punaluu Black Sand Beach din Hawaii şi-a format nisipul negru când lava vulcanului a ajuns în mare şi s-a răcit foarte repede, lăsând în urmă un nisip negru. Iată că avem şi nisip roşu: Red Sand Beach şi-a transformat peisajul după oxidarea materialelor vulcanice.

În afară de lună, un cer înstelat şi întunecimea valurilor, nu prea avem ce să vedem noaptea, însă Vaadhoo Island ne contrazice. Plaja impresionează prin o uimitoare mare de stele. Valurile aduc numeroase luminiţe la mal datorită unui fitoplancton numit dinoflagelate. Iluminarea unică a algelor vă va oferi un al doilea cer surprinzător de admirat.

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.fronne.com
Publicat in: septembrie 2014
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement