Mostviertel

Home « Turism « Trasee
Aproape 60 de kilometri şi câteva dealuri de la Haag prin Wallsee, Aschbach-Markt, Seitenstetten şi înapoi la Haag vor fi parcuşi în turul Prima Pira. Ca răsplată pentru porţiunile mai dificile vin priveliştile superbe de pe vârfurile dealurilor, asupra Dunării aflată în apropiere, sau a mai îndepărtatului Mühlviertel.
Hanuri şi taverne cu must şi firmele aşa numiţilor "baroni ai mustului", care sunt total dedicate culturii şi prelucrării perelor, invită de-a lungul traseului la popasuri pline de savoare. Printre altele se poate gusta şnapsul de Prima Pira, care se maturează în butoaie de lemn de păr, ce îi conferă o notă specială optică, dar şi de gust.
Pe lângă atracţiile culinare şi ale peisajului, turul Prima Pira oferă şi bijuterii culturale, cum ar fi Muzeul în aer liber al Austriei Inferioare din Haag, care are o colecţie de peste 20 de clădiri ţărăneşti tradiţionale. De asemenea demnă de a fi vizitată: mănăstirea Seitenstetten, care datorită magnificului complex baroc a fost numită şi "curtea Domnului".
Prima-Pira - aşa se numeşte para care se coace prima în Mostviertel. Ea este considerată de fermieri a fi cea mai bună pentru a fi distilată toamna şi transformată în şnaps. Mult preţuitul fruct îşi împrumută numele şi unui traseu de bicicletă ce merge prin pajişti, câmpii şi pâlcuri de peri cu trunchiul înalt, împodobiţi cu flori de aprilie.
 
 
 
 
Sursa foto: topmodel at
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: Mostvirel, Austria
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement