Malta, destinatie de vacanta!

Home « Turism « Trasee
  Malta, destinatie turistica de vis!
 
Daca ti-ai pus in minte ca anul acesta sa mergi in Malta, iata cateva idei unde sa te simti bine:
 
Sticla este realizata manual, prin suflare, avand o coloristica deosebita, specifica zonei mediteraniene. Nu numai ca aveti posibilitatea de a urmari procesul de fabrica a sticlei, dar pot fi create la cerere sticle cu gravuri personalizate : cu nume, o emblema a familiei sau un logo al firmei.
 
Adresa web : www.phoenicianglass.com
 
Temperaturile din timpul iernii sunt atragatoare, iar vantul care sufla din Africa de Nord intre septembrie si mai este visul oricarui windsurfer. In lunile de vara, cand vanturile pierd din intensitate, Malta este locul ideal pentru windsurferii cu mai putina sau fara experienta.
 
Luati-va familia si vizitati Satul lui Popeye, care astazi este un muzeu in aer liber si un complex de distractii. Aici puteti urmari spectacole, vizita muzee sau face o plimbare relaxanta. Copii au locuri de joaca special amenajate si au posibilitatea de a cunoaste personajele din film.
 
Potrivit unei traditii locale, in timpul persecutiilor fata de crestini decretate de catre Traian Decius, Sf. Agatha s-a refugiat din Cicilia in Malta. O pestera naturala aflata sub Biserica Parohiala a fost transformata in cripta, tipic cimitirelor subterane ale timpului. Aceste catacombe extinse detin numeroase galerii si morminte.
 
Catedrala St. Johns a fost contruita de catre Cavalerii din Malta in stil baroc, are 8 capele si un interior inspirat de catre Knight Mattia Pretti. Nu va lasati pacaliti de aspectul exterior militaresc construit imediat dupa asediu, deoarece interiorul este unul din cele mai frumoase si ornate din lume.
 
Templele din Malta sunt cele mai vechi structuri din piatra ramase din cele mai vechi timpuri. Acesteaza dateaza din 4000-2500 i.Hr. , fiind mai vechi decat Stonehenge sau Piramidele. Ggantija, Hagar Qim, Mnajdra si Tarxien sunt cateva din cele mai frumoase siteuri ce le puteti gasi in Malta.
 
Puteti cunoaste Malta dintr-o alta perspectiva, sa-i vedeti  satele traditionale uimitoare, stancile sau golfurile mici, apeland la o croaziera.Multi operatori de croaziere obisnuiesc sa se opreasca si pentru cate un snorkel rapid. Pentru mai multe informaţii a se vedea www.herayachtmalta.com.
 
Un cal si o trasura traditionala este o alternativa excelenta pentru un taxi.  Puteti gasi inca standuri karozzin la Valleta, Mdina si in Victor Gozo. Plimbarile nu sunt ieftine, dar sunt un mod excelent de a petrece cateva ore.
 
O activitate ce poate fi facuta pe tot parcursul anului in Malta. Cele mai bune siteuri se gasesc in partea nordica. Exista numeroase scoli acreditate de scuba-diving  pentru cei fara experienta dar cu apetit de adrenalina.
 
Restul te lasam pe tine sa descoperi.
Vacanta placuta!
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: excursie malata, vacanta in malta
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement