La pas prin Muntii Macin

Home « Turism « Trasee
Muntii Macin sunt situati in sud-estul Romaniei, in partea de nord-vest a Dobrogei si a judetului Tulcea, intre Valea Dunarii, Valea Luncavitei si Inseuarea Cerna-Horia. 
Traseul marcat cu triunghi albastru pe ruta Greci - Valea Morsu - Vf. Tutuiatu - Valea Piscului Inat - Valea Seaca - Valea Fagilor - Cetatuia - Luncavita are lungime de 20 km. Traseul poate fi strabatut in aproximativ 6-7 ore intr-un ritm de mers normal si atinge cel mai inalt varf din muntii Macinului, oferind priveliste unica asupra culmilor stancoase din jur si asupra campiei ce inconjoara muntii cu orasele Braila, Galati si fluviul Dunarea.
In ceea ce priveste fauna, in Parcul National Muntii Macinului au fost identificate 1.436 specii de insect, 7 specii de amfibieni, 11 specii de reptile, 181 specii de pasari si 47 specii de mamifere. Pe parcurs vei intalni la tot pasul popandai, din cand in cand cate broasca testoasa, gusteri si sopirlite grabite, fluturi de toate culorile iar, cu putin noroc, vei zari si fazani sau iepuri de camp.
Trebuie de asemenea sa stiti ca drumurile (cel putin cele nationale, dar si multe dintre cele judetene) din nordul Dobrogei sunt de foarte buna calitate, astfel ca va va face placere sa dati un ocol motorizat rezervatiei Muntilor Macin, cu plecare din orasul Macin catre nord si apoi catre est, prin Jijila, Vacareni, Luncavita, Isaccea, Somova si apoi Tulcea si inapoi, pe la sudul lantului muntos.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: aprilie 2017
Etichete pentru acest articol: Muntii Macin, nordul Dobrogei, Parcul National
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement