Insule pline de magie

Home « Turism « Trasee

1. Insula Komodo

Insula Komodo este localizată în estul Indoneziei. Animalele întâlnite pe insulă au fost numite cele mai mari reptile din lume şi nu trăiesc altundeva decât aici. Adică este habitatul natural al dragonului de Komodo. Acest loc este o atracţie turistică minunată pentru călătorii care vor să experimenteze aventura naturală din Komodo.

Komodo este prezentat turiştilor străini de obicei ca Insula Dragonilor. Forma insulei Komodo este, de asemenea, unică. Aici găsim deşert, câmpii sau dealuri. Există în jur de 1200 de specii de Komodo care trăiesc pe insulă. Pe lângă asta, există şi o plajă curată şi stabilă.

Insula Komodo este una din Cele Şapte Noi Minuni ale Lumii. Această distincţie a primit-o în 2012, fiind o dovadă publică a frumuseţii acestui colţ de rai.

Pe lângă frumuseţile naturii, habitatul varanului de Komodo, care este singurul supravieţuitor descendent al dinozaurilor, reprezintă o mare atracţie pentru turişti. Insula Komodo este foarte impresionantă, exotică, unde te poţi scufunda în marea albastră, să te bronzezi la soare în timp ce vezi urme ale vieţii din trecut devenite parte din frumuseţea diversă a Indoneziei.

2. Insulele Raja Ampat

Insulele sunt localizate în partea de vest a Noii Guinei şi pe teritoriul Provinciei Papua. Frumuseţea acestor insule a fost recunoscută în întreaga lume. Peisajul subacvatic îi face pe scafandrii din întreaga lume să-şi dorească să se scufunde în regiunea aceasta.

Marea este foarte limpede, cu 1.500 de specii de peşti şi 537 tipuri de corali, ce pot fi uşor admirate de pe o navă, un vis al multor oameni fiind să poată să se plimbe cu o barcă în aceste provincii din est ale Indoneziei.

Raja Ampat a devenit în mod inevitabil o destinaţie preferată de mulţi oameni din diferite părţi ale lumii. Deşi preţurile sunt destul de mari, acesta nu pare a fi un motiv pentru ca turiştii să nu vină. Pentru a păstra frumuseţea locului, s-au depus eforturi în interzicerea activităţilor de scufundare în Raja Ampat. Motivul este că temperatura corpului uman poate afecta recifele de corali.

 

În plus, pentru pescari, insulele sunt bogate în resurse naturale, precum petrol şi nichel. Pe fundul mării sunt, de asemenea, multe relicve ale navelor scufundate din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi este estimat faptul că ar exista multe comori. Cu toate acestea, dacă ar fi manevrate greşit, se poate ca activităţile de exploatare să ameninţe frumuseţea naturală a locului.

 

 

Autor: Pieter Djatmiko

sursa foto: touropia.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: Indonezia, insula, insule, pesti, recif, scufundari
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement