Exploratist “tailor made”. Sailing în insulele Greciei

Home « Turism « Trasee

Avion, elicopter, insulă, yacht, tururi tematice, toate în regim privat, destinaţii şi activităţi exclusiviste – nimic nu este imposibil pentru tânărul antreprenor în turism Silviu Petran atunci când este vorba de atingerea celor mai înalte exigenţe ale clientului. Echipa Nautica vă spune, pe scurt, poveste antreprenorială a temerarului şi apoi vă recomandă o aventură cu yachtul în insulele Greciei!

Silviu Petran, un tânăr absolvent (27 ani) de studii economice şi turism la Universitatea Româno-Americană are, deja, la activ două joburi de pus în ramă la CV şi, poate cel mai important lucru, un business personal. În prezent se poate lăuda cu funcţia de “National Account Manager, Global Accounts at Vodafone Global Enterprise”, dar şi cu o afacere în turism.Name

Cum a pornit, însă, totul şi de unde i-a venit debutantului în antreprenoriat ideea de a lansa pe piaţă agenţia de turism “Exploratist”? Simplu, tânărul recunoaşte că studiile universitare în domeniul turismului au avut un cuvânt greu de spus în start-up-ul său, iar ideea acestui business personal a fost mai întâi privită ca o joacă. “În timp ce încercam să stabilească o excursie „ca la carte” în Egipt, mi-am dat seama că nu sunt bine înţeles de agenţiile de turism locale. Atunci am adunat la un loc mai mulţi prieteni şi le-am împărtăşit planul meu”, susţine Petran. Mai spune că mişcarea a făcut-o şi din perspectiva faptului de a avea ceva doar al său, iar pentru că a acumulat destulă experienţă în vânzări şi management era sigur că va reuşi să conducă o afacere.

Dar Petran nu era interesat să atace o piaţă plină de agenţii de turism “normale”, ci a încercat să aducă ceva nou. Şi-a dat seama că este foarte important să ofere consultanţă clienţilor şi să le spună că, pe lângă scuba diving, mai pot vizita muzeul de recifi, satele localnicilor şi chiar servi o cină tradiţională în mijlocul junglei. Astfel, prin noul business, tânărul investitor încearcă să promoveze turismul de aventură, dinamic, combinat cu practicarea diferitelor sporturi. Pasul următor a fost să implice alături de el şi pe alţii şi a încropit o echipă de cinci persoane. A urmat apoi elaborarea unui plan şi căutarea unor parteneri chiar la Târgul Mondial de Turism de la Londra.

Cum partea financiară reprezenta o problemă, antreprenorul a apelat şi la fonduri nerambursabile oferite de către stat prin „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri”. Diferenţa sumei investite de Petran a provenit din resurse proprii şi dintr-un împrumut bancar garantat de către stat şi de administrator.

Pentru început, Petran şi “Exploratist” se vor concentra pe partea de outgoing şi vor trimite turişti români către destinaţii „picante” din toată lumea. Agenţia va oferi servicii personalizate către Africa, Alaska, Groenlanda, Islanda, Antarctica, India, China, America Centrală şi de Sud, cât şi circuite în Europa. Pe termen mediu, strategia agenţiei este să se dezvolte şi pe partea de incoming – va aduce turişti străini în România – şi urmează să se prezinte la târgurile de turism cu astfel de oferte. Petran vrea să aducă străinii să se arunce din cascadă pe Jiu sau să facă rafting pe Nera.

Sailing în insulele Greciei

Dar până să aducă sute sau de ce nu câteva mii de turiştii străini în România, tânărul ne oferă provocarea unei călătorii de vis. Susţine că o aventură cu yachtul este modul ideal de a experimenta ceea ce mulţi consideră cele mai frumoase insule din lume: Insulele Greciei. Puteţi navigaţi, astfel, până la 8 zile la bordul yachturilor de 15 m, cu timp liber pentru drumeţii, snorkeling şi relaxare. În călătoria dumneavostră veţi putea explora situri arheologice antice şi porturi mărginite de taverne, vă puteţi hrănii cu fructe de mare proaspete şi nu uitaţi să gustaţi Ouzo!

Ca puncte de interes aveţi Marea Egee, Atena - un oraş în plină expansiune, care asimilează suburbiile vecine tocmai până la Pireu, portul oraşului şi poarta către Insulele Greciei, Insulele Ciclade - situate în centrul şi sudul Mării Egee, în Ciclade sunt 39 de insule dintre care doar 24 sunt locuite şi Mykonos. La o scurtă plimbare cu barca distanţă se află şi Delos, legendarul loc al naşterii lui Apollo şi casă a zeilor.

Într-o excursie cu un preţ care porneşte de la 1029 de euro sunt incluse 7 nopţi la bordul yacht-ului, însoţitor de grup, căpitan acreditat de vas, pe toată durata excursiei, echipament de snorkelling şi cazare pentru un grup de maxim 8 persoane.Yachturile sunt dotate cu 5 cabine twin, 3 bai comune şi 2 duşuri.

Ce ne rămâne de făcut este doar să vă rugăm ca atunci când luaţi drumul Greciei, dar mai ales când va veţi întoarce, să ne bombardaţi cu o serie de fotografii şi poveşti pe măsura excursiilor făcute. Şi nu uitaţi, echipa Nautica va premia cele mai frumoase poveşti, dar şi cele mai reuşite fotografii!

Sursa foto: adevarul.ro / ocscsailingblog.com

Autor: Marian Crăciun

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: Exploratist, sailing Grecia, Silviu Petran
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement