Drumeții în Munții Pietrosul Rodnei

Home « Turism « Trasee
Turiștii vor putea fi însoțiți, pe trasee, de ghizi și salvatori montani. Cheile Nerei sunt regiune cu mai multe trasee montane accesibile şi familiilor însoţite de copii mici.
Parte a traseului, de la localitatea Potoc până la Păstrăvărie, poate fi parcurs cu maşina, apoi urmează drumul pe jos, pe potecă, spre cascada La Văioagă.
Zona La Tunele este printre cele mai frumoase porţiuni de pe traseul Cheile Nerei. 
De la Ochiul Beiului, veţi vedea că după ce treceţi podeţul, apar indicatoare spre Cascada Beuşniţa. De la Păstrăvărie până la Lacul Ochiul Beiului se fac cam 40 de minute, şi de la lac şi până la Cascada Beuşniţa încă 20 de minute.
În plus, la câteva sute de metri înainte de punctul de pornire al traseului spre Poenari se află Hidrocentrala Vidraru, clădire-mamut pe care nu aveţi cum s- rataţi. Teoretic, programul de funcţionare este de luni până duminică, de la 9 la 18.00, dar iarna se închide mai devreme. Astfel dacă vă întrebaţi cum puteţi să-i împrieteniţi pe cei mici cu muntele, găsiţi mai sus inspiraţie pentru câteva dintre cele mai simple trasee turistice de parcurs cu întreaga familie.
Astfel, autoritățile locale au deschis recent un centru de informare turistică, unde se pot afle date actualizate permenent despre condiţiile meteo din Parcul Naţional Munţii Rodnei, precum și despre trasee, zonele care ar putea fi vizitate, cabanele, refugiile, programul de funcţionare a pârtiilor de schi. 
În plus, cei care care intenţionează să ajungă la Cascada Cailor, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, vor putea beneficia, pe durata sezonului de iarnă, de ghizi autorizaţi, puşi la dispoziţie de administraţia locală sau de un membru al echipei Salvamont care-i va însoţi pe traseu.
Cascada se află la altitudinea de 1.300 de metri, iar căderea de apă este de 90 metri, apa rostogolindu-se în trei trepte până la baza versantului.
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement