Descoperă Durăul si Muntele Ceahlău

Home « Turism « Trasee
MASIVUL CEAHLAU - Asa se vede Ceahlaul privit de pe soseaua ce inconjoara lacul, ce face legatura dintre Bicaz si Durau. 
Diaura, manastirea din Durau, e e pleaca de la punctul de intrare in Parcul National Ceahlau, pe soseaua principala, mai sus de Hotelul Cascada.
Cabana Fantanele fiind situata la 1220 m altitudine, iar aici am avut prima vedere asupra statiunii Durau de la inaltime, dar si spre Varful Toaca!
Acest traseu de la Durau la cascada si de aici la Fantanele, este unul dintre cele mai frumoase trasee din Ceahlau, cu multe locuri de belvedere de unde poti admira statiunea Durau si imprejurimile! 
Iarna se recomandă atenţie deosebită pe porţiunea de traseu pe sub Panaghia, până sub Toaca, unde se produc avalanşe. De aici spre Dochia ai două variante - să mergi pe triunghi galben spre Duruitoarea sau să continui pe dungă roşie spre stânca Panaghia şi Toaca.
Traseul porneste din fata punctului Salvamont (830 m) si urmeaza semnul cruce rosie pana la Cascada Duruitoarea (1250 m). Dupa ce numeroase puncte de popas dotate cu bancute si mese sunt lasate in urma se ajunge, sarind de pe stanga pe dreapta paraului lui Bucur, la Poiana Viezuri. Numeroase scari, podete si trecatori sunt proptite in stancile ce ingradesc cascada pentru a facilita accesul la punctele de belvedere si pentru a putea continua traseul spre cabana Dochia.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: noiembrie 2015
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement