Delta Dunarii primavara !

Home « Turism « Trasee
Nimic nu se compara cu o excursie in Delta Dunarii atunci cand natura porneste in forta intr-o noua aventura de un an. 
Primavara cea mai spectaculoasa din an, pentru ca este perioada in care toti copacii si toti arbustii revin la viata. In aprilie vei putea admira spectacolul oferit de zalogii si irisii de balta care infloresc atunci. Vei asista la aparitia primelor plante acvatice – natura se transforma treptat. In mai, totul se inverzeste; creste stuful si papura, apar nuferii, iar malurile se umplu de flori de primavara.
Apoi, primavara este perioada imperecherii, un minunat prilej pentru turisti de a fi martori ai unor ritualuri frumoase de imperechere; cele mai spectaculoase ritualuri (cu cantece si dansuri de imperechere) sunt cele ale cormoranilor, pelicanilor si starcilor. Delta este recunoscuta pentru numarul mare de pelicani comuni care salasluiesc in aceasta zona a Europei – aproape 95%; celorlalti le place sa se cuibareasca in Rusia, Turcia si Grecia.
Avantajele unei excursii in Delta Dunarii primavara sunt: lipsa tantarilor! (precum si a altor insecte deranjante), temperaturile placute din timpul zilei, nu este nici frig nici cald, e numai placut sa explorezi o zona salbatica, este prohibitie, pescarii nu ies pe balta asa ca diminetile sunt linistite, nu sunt barci pe apa iar pasarile sunt foarte prietenoase.
Cu siguranta o excursie in Delta Dunarii, in primavara, este o revelatie asupra imaginii Deltei Dunarii, altfel decat o stim din carti si povesti.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2016
Etichete pentru acest articol: Delta Dunarii, primavara, excursii
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement