De Paste, pe...Insula Pastelui

Home « Turism « Trasee

Cum este să fii de Paşte pe...Insula Paştelui? Vă spunem noi! Minunat, fascinant, de-a dreptul superb. Doar uitându-te la imagini îţi vei da seama că ceea ce spunem este adevărat. De ce Insula Paştelui? În primul rând, aici găseşti aşezări luxuriante şi ecologice şi oportunităţi nelimitate de distracţie. În al doilea rând, ai şansa unică să vezi statuile moai sculptate şi provenite din cariera Rano Raraku.

Situată în mijlocul Pacificului de Sud, la 4.025 de kilometri distanţă de coasta de vest a Americii de Sud şi la 4.185 de kilometri de Tahiti, Insula Paştelui este un loc misterios, întins pe 163 kilometri pătraţi şi alcătuit din rocă vulcanică.

Am putea spune că insula are un nume sfânt, din moment ce se intitulează "Insula Paştelui". Însă care este povestea numelui? Se pare că numele i-a fost dat de Jakob Roggeveen, un amiral olandez care a zărit-o în duminica de Paşte a anului 1722. Însă, până s-o descopere Jakob, localnicii îi spuneau "Rapa Nui" sau "Te-Pito-o-te-Henua", adică "buricul Pământului".

Name
"Buricul Pământului" continuă să fie şi astăzi, datorită statuilor imense şi grele care veghează non-stop orice mişcare. Cum au fost tăiate şi mutate rămâne şi în ziua de azi un mister, dar dovezile arheologice indică faptul că statuile au fost realizate de-a lungul a sute de ani.

Pe insulă sunt vizibile 15 statui moai aşezate în picioare, provenite din craterul Rano Kau, din care au fost tăiate, transportate pe o distanţă de mii de metri în zona de coastă şi apoi ridicate pe marele altare de piatră cunoscute sub numele de "ahu".

Cât te costă o astfel de escapadă inedită? Noi spunem să-ţi iei la tine peste 1500 de euro. Numai cazarea te ajunge în jur de 400 de euro, asta dacă vrei mâncăruri rafinate, mobilier de designer şi echipamente high-tech, sau 200 de euro, fără servicii de lux.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: ukrainiangirlabroad.com

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: destinatii turistice, insula, Insula Pastelui, ocean
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement