Cum planifici o croazieră în doi

Home « Turism « Trasee

O vacanță în doi pe mare cu yachtul sau cu mini croaziera este o experiență de neuitat! Calmul mării și peisajele relaxante îți pot asigura un concediu de-a dreptul revigorant. Însă, dacă nu știi să planifici corect vacanța pe mare și nu ești atent la toate detaliile, ea se poate transforma dintr-un sejur plăcut, într-un adevărat coșmar. Și cum nimeni nu-și dorește o asemenea experiență, ne-am gândit să afăm care sunt pașii pentru planificarea unei rute de croazieră, pe care să nu întâmpinăm probleme. Nu este nimic dificil și nu ține neapărat de tehnologii performante. Trebuie doar să îți alegi destinația și să te interesezi care este traseul care implică cele mai puține riscuri.

Evită zonele cu cascade, perioadele în care vremea nefavorabilă, precum furtunile pe mare, îți poate cauza probleme și ai grijă să te echipezi corespunzător, cu toate echipamentele necesare unei astfel de expediții precum vestă de salvare, colac, îmbrăcăminte adecvată, alimente, rachetă de semnalizare, barcă de salvare, GPS ș.a. Vorba aceea, e mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău! Iată trucurile pentru planificarea alegerea unei rute perfecte pe mare.

Studiază la prognoza meteo!

Nimic nu e mai periculos decât vremea când vine vorba de o excursie pe mare! Interesează-te zilnic timp de cel puțin două săptămâni înainte de plecare. Trebuie să știi din ce direcție bate vântul, intensitatea cu care bate la diferite ore ale zilei și ale nopții. Vezi dacă se anunță vijelii sau dacă va fi o vreme toridă. În cazul în care prognoza nu este tocmai favorabilă, alege o altă rută către destinația dorită.

Trasarea mai multor rute

Notează care sunt rutele ocolitoare, în cazul în care întâmpini dificultăți. Întotdeauna este bine să ai un plan de rezervă! Astfel, descoperă toate posibilitățile favorabile de a ajunge la destinație încă de acasă! Astfel, schimbarea direcției nu te va deranja întrucât vei ști și ce puncte turistice ai de admirat, chiar dacă te-ai abătut de la traseul inițial. Chiar dacă traseul va dura mai mult decât sperai, poate fi mult mai plăcut!

Calmul dimineții

Dimineața pe mare este cea mai plăcută parte a excursiei. Însă, există zone, în special cele exotice, în care există riscul apariției uraganelor. Localnicii cunosc aceste fenomene, care se produc, în mare parte pe la amiază sau pe înserat! Pornește la drum dis de dimineață, când soarele răsare și intensitatea vântului nu este periculoasă. În plus, vei avea parte și de o priveliște ca-n filme.

Popasuri plutitoare

Știm că vei ancora în porturi și vei testa stilul culinar al localnicilor, însă nu spune nu unui popas plutitor. Oprește ambarcațiunea în mijlocul mării și bucurați-vă împreună de câteva ore relaxante în sunetul valurilor sau de câteva ore de pescuit. Va fi amuzant și, cine știe, poate aveți noroc de o cină consistentă...

 Dacă la dus ai fost complet informat, la întoarcere este mai greu să afli din timp cum este vremea. Mai ales dacă ați ales o croazieră de o săptămână sau poate mai mult. Însă, cum niciodată nu suntem complet rupți de tehnologie, cu siguranță ai un laptop și wireless cu tine. Nu te împiedică nimic să te interesezi de vreme cu două zile înainte. Cât despre traseu, ai putea să-l urmezi pe același ca la venire. Asta dacă nu cumva ți-ai planificat de acasă o altă rută turistică...

Gina Rotaru

Foto: homeforthehoneymoon.squarespace.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement