Cum ajungi în Veneția navigând

Home « Turism « Trasee

Excursie în Veneția? Înainte de toate trebuie să știi traseul! Indiferent dacă alegi o croazieră, un yacht sau o ambarcațiune personală, trebuie să știi calea navigabilă și porturile din Veneția, unde poți acosta. Autoritățile venețiene portuare au reguli foarte bine implementate privind staționările și andocările. Noi am aruncat o privire și am aflat care sunt porturile prin care se poate ajunge pe tărâm elvețian!

 

Porturile Veneției pot fi accesate prin intrările pe canalele navigabile: Canalul Lido (Bocca di Lido), Channel Malamocco (Bocca di Malamocco) și Canalul Chioggia (Bocca di Chioggia). Ele sunt semnalate încă de la apropierea de coasta Italiei cu ajutorul geamandurilor.

Intrări pentru fiecare tip de ambarcațiune

Cele trei intrări separate spre porturile Veneției oferă garanții importante pentru siguranța luntrașilor și permite o organizare rațională a traficului maritim în funcție de tipul de nave și a locurilor de andocare. În prezent, există trei intrari portuare de unde se poate ajunge în laguna Veneției:

1. Canalul din Chioggia, care permite accesul de la sud
2. Canalul din Malamocco, localizat în centrul lagunei
3. Canalul Lido, care permite accesul dinspre nord.

Orificiile portuare din Lido și Malamocco reprezintă punctele de plecare ale unei rețele dense de canale navigabile interioare, care se întind pe o lungime de peste 96 km și a căror adâncimi variază de la 14,5 m, la 10 de metri sub nivelul mării. Aceste canale permit ambarcațiunilor de mici dimensiuni să ajungă în centrul istoric al Veneției, dar și pe continent.

Nave de croazieră

Navele de croazieră cu pasageri andochează, de obicei, în zona San Basilio, unde se află o treminalul Venezia Terminal Passeggeri (VTP). Acesta este ușor accesibil deoarece este situat la capătul podului Della Libertà Ponte, care leagă Veneția de continent. Terminalul de Croaziere are pentru pasageri servicii precum: transfer cu autobuzul de la Piazzale Roma, trensfer pe apă, pre-check-in și multe altele.

Terminalul 123 de Feriboturi pentru Grecia
Terminalul Hidroglisoare (San Basilio 22) pentru Croația.

Barcă sau yacht personal

Apropierea de Veneția cu ambarcațiunea proprie poate fi o experiență de neuitat! Acest oraș nu este o stațiune obișnuită pentru o vacanță destinată relaxării cu canotca. Intrarea pe canalele principale se face cu dificultate din pricina traficului intens al ambarcațiunilor de mari dimensiuni. Tocmai de aceea, este recomandat să alegi Canalul Chioggia (Bocca di Chioggia), care este mai mic și mai necirculat. Însă nu este intersiză intrarea pe niciun mare canal.

La docuri pot andoca ambarcațiuni de agrement, operate de organizațiile de navigație locale sau de companii private. În portul Lido poți andoca în Riva dei Sette Martiri, situat în San Biagio, Darsena Marina Alberoni și Darsena VenMar. Pe continent poți acosta în Darsena Fusina, Darsena Cantieri Dalla Pietà, Darsena Marina di Campalto, Darsena D.E.C și Darsena Scafo Club.

Gina Rotaru

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement