Cu yachtul în Nordul Europei

Home « Turism « Trasee

Aflată mult deasupra deasupra soarelui nesfârșit al Mării Mediterane și situată departe de ruinele antice ale sudului roman şi grec, Europa de Nord este oarecum văzută de mulţi yachtsmeni ca fiind rece şi întunecată, deşi este o regiune binecuvântată de natură cu un farmec eclectic european propriu. Europa de Nord este țara fiordurilor maiestuoase și a orașelor de basm, ţara Crăiesei Zăpezilor şi cristalelor de gheaţă, ţara vikingilor şi a miturilor marine legate de monştri care ieşeau din gheţurile oceanului Arctic, este ţara înţesată de mari metropole europene și de minuni ale lumii moderne.

Nicăieri în altă parte din lume nu se îmbină mai insesizabil cosmopolitul şi viaţa de la ţară ca aici, atât de perfect împreună. Iar vizitatorilor acestei părţi a lumii le va fi cu siguranţă dificil să mai găsească o altă destinație asemenea acestui colţ de Europă, un adevărat caleidoscop, o lume eterogenă, atât de diferită şi totuși atât de bine unită în primi ospitalier pe oricine îi calcă pământurile.

De la repere culturale şi istorice de renume mondial (ABBA, celebrii vikingi etc.), la minuni pitorești de întinderi de apă îngheţate și până la o ofertă abundentă de evenimente culturale, cumpărături și muzee, regiunea uimitoare a Scandinaviei este o bucăţică delicioasă îmbibată preganant cu gustul, aerul şi aroma Europei vechi.

Scandinavia

Combinând chemările către unele dintre porturile cele mai pitorești din nord, cu o croazieră printre impresionantele fiorduri norvegiene, Scandinavia este o experiență cu adevărat unică. Norvegia este o frumusețe pur glaciară, în timp ce capitala-port a Finlandei, Helsinki, aflată la malul Mării Baltice este un oraş cosmopolit şi bogat în minuni artistice și culturale.

Suedia este o tapiserie complexă de lacuri strălucitoare și orașe îngrijite, iar peninsula daneză Iutlanda şi ale sale zeci de insule răsfirate pe coasta Danemarcăi formează destinaţii excelente pentru care merită să ridici toate pânzele! Nu trebuie uitată intriganta Islanda, care este o lume îngheţată şi aparte, cu adevărat de poveste şi aventuroasă. Calotele sale de gheaţă sunt extraordinare, iar gheizere și cascadele sale sun spectaculoase şi unice. Islanda este cu adevărat emblema nordului european, fiind, chiar după denumirea sa, Ţara Îngheţată.

Regatul Unit

Pe cât de surprinzător ar putea părea, şi Marea Britanie este încă una din perlele lumii nordice.
Regatul Unit este un pachet compact de delicii multiculturale și divertisment surprinzător. Plecând de la ţărmul său rece, neprimitor şi stâncos şi ajungând până în inima oraşelor mari, această insulă nordică este cufundată într-o bogată istorie medievală, care rămâne evidentă şi azi, pe străzile înguste ale oraşelor vechi, dar mai ales în interiorul împădurit al pământurilor sale deluroase.

În spatele magazinelor sale moderne, paradisurlor artistice și turistice spectaculoase veţi regăsi acea Anglo Terra la fel de sălbatică ca şi în poveştile cu Robin Hood. Coasta de sud a Angliei este expediţie şi descoperire în cel mai pur sens al acestor termeni, în timp ce Londra este un must visit pentru cumpărături, viața de noapte și o doză mare de aer sofisticat.

Vestul Scoției este plin de lacuri învăluite în ceață și orașe portuare ascunse printre dealurile de pe coastă, în timp ce la Edinburgh, în est, străluceşte destul de luminos pentru a uimi orice oraş european. Legendara Irlandă vorbeşte de la sine, unde litoralul său captivant, orașele sale încă atemporal și un strop generos de spirit irlandez nu încetează să-ţi capteze imaginația. Franța adaugă şi ea aroma proprie, şic, pentru ca această regiune pitorească să fie completă, aducând în prim-plan malurile sale reci ale Normandiei și Bretaniei, care au un aer de ca şi cum încă îşi aşteaptă marinarii plecaţi peste mări.

Gabriel Ban

Foto: wider-yachts.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: destinatii yacht, vacanta yacht, vacante yacht, yacht
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement