Cele mai frumoase locuri din Muntii Carpati

Home « Turism « Trasee
Pestera Ursilor ( zappernews) este unul dintre principalele obiective turistice ale Munţilor Apuseni, ea aflandu-se în judeţul Bihor, în comuna Pietroasa, la altitudine de 482 de metri.
In anul 138 romanii cucerind Dacia ridica aici un castru de aparare în locul numit Bivolari sub poalele muntelui sfant al dacilor, Kogaionon (muntele Cozia de astazi), cunoscut sub numele de castrul roman "Arutela", Arutela fiind denumirea romana a raului Olt. 
In sud-estul Romaniei (zappernews) , in judetul Buzau se intalnesc adevarate monumete ale naturii pe care oamneii le considera benefice si odata ajunsi la ele se roaga ori isi pun divesre dorinte.
Originea numelui Sfinxului este datorata asemanarii sale cu un cap uman, mai exact cu asemanarea Sfinxului Egiptean si este situat in Muntii Bucegi la altitudine de 2.216 m, formarea lui fiind datorata eroziunii eoliene (in alti termeni, acest lucru insemnand eroziunii vantului). 
Muntii Ciucas reprezinta cea mai sudica parte a Carpatilor Orientali, si au suprafata mica comparativ cu alte grupari muntoase: 200 km patrati. Situata in Muntii Rodnei, Cascada Cailor este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase atractii turistice din tara noastra, gasindu-se cu precadere pe versantul Nordic al Muntilor Rodnei in imediata apropiere a statiunii turistice Borsa.
Muntii Rodnei sunt situati in partea de nord a Romaniei si se pot lauda cu cele mai mari culmi muntoase din Carpatii Orientali, aici aflandu-se Varful Pietrosu cu altitudinea de 2303 m; gruparea muntoasa face parte din Carpatii Maramuresului si ai Bucovinei. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga Localitatea Saliste din Jud. In muntii Romaniei sade bine pitita una dintre cele mai mari avutii din punct de vedere cultural, dar mai ales din punct de vedere tehnic.
Dintre acestea cele mai importante sunt Partia Icoana si Partia Roata , nivelate si echipate la standarde europene si cu strat de zapada ce persista pana in aprilie. În oras, cele mai interesante atractii turistice sunt Muzeul etnografic al Bucovinei si Muzeul vanatorii si al Stiintelor naturale. Durata de urcare cu telescaunul este de aproximativ 20 de minute, timp în care iubitorii de munte pot admira peisajele pitoresti ale catorva masive muntoase ce înconjoara depresiunea, cum ar fi: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis.
Din Curtea de Arges (zappernews) pana la Barajul Vidraru se fac aproximativ 20-25 de minute, fiind vorba despre distant de 30 km. Peisajul este unul de nedescris, muntii si padurile frumoase te scapa cu siguranta de stresul de cum urci dinspre hidrocentrala spre lacul de acumulare, te intampina muntele stancos,dar si patura de verdeata. Ctitorita în vremea domnitorului Neagoe Basarab, între 1512 - 1517 , manastirea este parte a celei mai celebre legende romanesti: Legenda Mesterului Manole.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: martie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement