Cascada Valul Miresei !

Home « Turism « Trasee
Este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania si atrage anual mii de turisti din strainatate. 
Cascada Valul Miresei este asezata la granita cu parcul natural Muntii Apuseni si ofera privelisti extraordinare atât vara cât si iarna. Este formata din trei trepte de 5 m, 8 m si 34 m, iar apa se împrastie în evantai, dând senzatia unui val de mireasa; de aici provine si legenda ca o mireasa ar fi cazut în cascada, iar valul i-ar fi ramas agatat de stânci. În drum spre cascada puteti admira Bisericile monument istoric din satele Ciuleni si Margau.
De la cascada, amatorii de drumetii pot urca pe jos, pe un traseu marcat la Lespezile Albe, unde exista un punct panoramic asupra întregii vai si inclusiv a Masivului Vladeasa. Turistii echipati corespunzator, experimentati sau însotiti de ghid autorizat pot sa urmeze numeroasele trasee care urca pe masivul Vladeasa, sau pot vizita pesterile turistice neamenajate, însa doar însotiti de persoane autorizate.
O legendă veche amintește că numele cascadei vine de la faptul că demult o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada. În realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamăna cu un voal.
Aceeași comună Mărgău în care găsim cascada ascunde un lucru așa puțin știut: limba gomoțască sau gumuțască. Geamgii din zonă, fiind renumiți pe vremuri, au inventat o limbă care să nu poată fi înțeleasă de alții.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement