Cascada Iguazu, minunea naturala a lumii

Home « Turism « Trasee

Votată ca fiind una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, Cascada Iguazu este, fără îndoială, locul cel mai vizitat din Argentina şi una dintre atracţiile naturale cele mai impunătoare din lume.

Cascada Iguazu a fost descoperită în 1541, de către Alvar Núñez Cabeza de Vaca, şi a fost inclusă, în 1984, în Patrimoniu Mondial, de către UNESCO.

Cascada (situată în Parcul Naţional Iguazú, la aproximativ 20 de km de Puerto Iguazú, în partea de nord a provinciei), după ce parcurge 1,200 de km, se varsă printre straturile intercalate de gresii şi bazalt, unde apa produce un sunet fulminant, şi apoi se scurge în râul Parana.

O legendă spune că un şarpe mare a trăit în râu, iar pentru a calma ferocitatea sa, aborigenii sacrificau câte o femeie în fiecare an, ca o ofrandă. Dar, după ce un băştinaş guarani a salvat o femeie de la ritualul tradiţional, şarpele a devenit furios, împărţind râul în două, aşa cum se poate vedea şi astăzi.

În realitate, Cascada Iguazu este rezultatul unei erupţii vulcanice care a lăsat o crăpătură mare în pământ. În timpul sezonului ploios din noiembrie-martie, rata de curgere a apei poate ajunge la 450.000 de metri cubi pe secundă! Însă, aceste detalii nu sunt suficiente pentru a descrie grandoarea cu care se varsă şi cantitatea imensă de apă.

Cascada Iguazu, numită "Foz do Iguaçu" în portugheză şi "Cataratas del Iguazú" în spaniolă, este parte a unui ecosistem practic virgin, protejat de parcuri naţionale argentiniene şi braziliene pe fiecare parte a cascadei.

Cele mai bune anotimpuri pentru a vedea cascada sunt primăvara şi toamna, şi nu vara sau iarna, deoarece vara este foarte cald, iar în timpul iernii nivelul apei este considerabil mai mic.

 

În afară de cascada impresionantă, jungla din Iguazu oferă un mediu natural şi o mare varietate de animale şi plante. Aproape 500 de specii de păsări sălbatice, 80 de specii de mamifere şi o varietate imensă de reptile, peşti, insecte şi fluturi trăiesc în acest ecosistem.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: cosmictravel.net
 

Publicat in: ianuarie 2014
Etichete pentru acest articol: cascada, cascada Iguazu, Iguazu Fall, rau
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement