Cascada Cailor !

Home « Turism « Trasee
Cascada Duruitoarea se află în Munţii Ceahlău , pe teritoriul administrativ al comunei Ceahlău, judeţul Neamţ.
Apa ce alimentează cascada provine de obicei din topirea zăpezii sau ploi, se adună într-un circ glaciar, iar apoi ia repede la vale descriind parcă goana nebună a cailor la vale. 
Cu cădere de apă de 100 de metri şi cu un debit de apă impresionant, zgomotul produs de această cădere se aude de la mare depărtare, dând numele cascadei. 
Frumoasa cascada care isi revarsa apele involburate prin prapastie a luat numele de Cascada Cailor, iar paraul se numeste Izvorul Cailor. Muntele se numeste Muntele Cailor, iar circul glaciar a fost denumit Podul Cailor. 
Telescaunul nu porneste decat pentru grupuri de minim 10 persoane, iar ultima cursa a telescaunului este la ora 17.
Accesul spre Cascada Cailor se face foarte usor prin doua modalitati: pe jos urmand traseul turistic marcat triunghi rosu (2-3 ore) sau cu telescaunul, apoi pe jos aproximativ 1 km. 
Daca alegeti telescaunul, trebuie sa tineti cont de urmatoarele: pretul (doar dus) este de 10 lei adulti si 5 lei copii (sub 12 ani). 
Deoarece Cascada Cailor se afla in Rezervatia Biosferei Parcul National Muntii Rodnei, trebuie sa respectam normele de protectia mediului. Legenda care înconjoară Cascada Vălul Miresei este de asemenea un motiv de vizitare.
 
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement