Cascada Bigar, minune a naturii !

Home « Turism « Trasee
 O cascadă din România este printre cele mai spectaculoase frumuseți naturale din întreaga lume! 
Se află în Caraș-Severin și este foarte puțin cunoscută la noi în țară. Însă, peste hotare, a ajuns o adevărată vedetă, reușind să întreacă cele mai atractive cascade ale lumii, devenite de-a lungul timpului atracții turistice mondiale. Cum arată și cum se numește?
Este vorba despre Cascada Bigăr și arată precum un munte suspendat! Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România și de peste hotare, datorită peisajului unic și al modului în care curge apa. 
Frumsețea apei curgătoare este dată de Izvorul Bigăr, cunoscut și sub numele de Izbucul Bigăr. Este o arie de interes național, protejată, care intră în categoria rezervațiilor naturale de tip mixt, localizată în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici. Izbucul Bigăr este un izvor puternic, alimentat de un curs de apă subteran, care străbate peștera Bigăr din Munții Aninei. Apa izvorului este bogată în calcar și se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr.
Cascada se află într-o rezervație naturală, ce are o suprafață de 176,60 ha. Aceasta este inclusă în Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița și reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, lapiezuri, doline, ponoare, peșteri, avene, poiene și pajiști. Mai mult, se bucură de o faună alcătuită din mamifere (urs brun, râs, lup, vulpe), păsări, reptile, broaște și pești. Flora este deosebită, turiștii putând să admire arpori precum nuc comun, alun turcesc, ghimpe sau bujor bănățean.La această rezervație se poate ajunge pe drumul național (DN57B) Anina - Poneasca - Valea Minișului, iar Cascada Bigăr poate fi întrezărită înainte de intra în satul Bozovici.
Potrivit celor de la „The World Geography”, Cascada Bigăr bate în spectaculozitate Cascada Flacăra Eternă, situată în statul New York, în Chestnut Ridge Park, poziționată pe doi în topul mondial. Pe locul trei în top se află Cascada Asik-Asik, din Alamada, Filipine, fiind urmată de Cascada Orizontală din Golful Talbot, din Australia de Vest, Cascada Sângelui de la baza Gheţarului Taylor, din Antarctica, Cascada Svartifoss din Parcul Naţional Skaftafell, Islanda și de Cascada Baatara Gorge, din Liban.
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: februarie 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement