Carnavalurile lumii! Unde mergem în martie

Home « Turism « Trasee

Clar, februarie e luna Carnavalurilor! Însă, nici martie nu e mai prejos! Luna Mărțișorului vine cu festivități pe tot globul, iar unele orașe sunt deja în toiul organizărilor. Alte carnavaluri, alte motive de distracție! Sezonul turistic se prelungește, iar noi mergem dinstre Veneția, către cele mai petrecărețe locuri ale lumii. Și când spunem asta ne referim atât la destinații exotice, cât și la destinații istorice extrem de cunoscute. Stați să vedeți!

 

Festivalurile înseamnă viață, cultură, tradiții, dansuri și savori culinare de pe tot globul. Nu există o modalitate mai bună de a înțelege o țară decât printr-un eveniment de asemenea anvergură, unde se sărbătorește cu mândrie individualitatea prin muzica, sporturi nautice, curse de camile sau competiții culinare. Iată ce ne-au pregătit țările în luna martie.

Noche De Brujas (Noaptea Vrăjitoarelor) - Cerro Blanco Mono, Catemaco, Mexic
Începe în prima vineri din martie, este găzdui de orașul mexican a Catemaco și ține de... vrăjitorie. Pe malul Lagunei Catemaco, considerat centrul de vrăjitorie din Mexic, se adună vrăjitoare și vrăjitori cu origini spirituale, pentru a alunga răul. Festivalul are loc noaptea și se lasă cu petrecere.

Holi - India
Se desfășoară în martie, în nordul Indiei și Nepal, pe o perioadă de trei zile. Este una dintre cele mai zgomotoase festivaluri hinduse, când localnicii își iau la revedere de la iarna și salută primăvara cu un curcubeu de culori. Carnavalul mai este cunoscut și ca „Festivalul de culori ”, în cadrul căruia copiii și adulții se strâng în stradă sărbătorind evenimentul cu muzică și dans.

Calle Ocho - Miami
Startul se dă la începutul lunii, iar încheierea la mijlocul acesteia. Este cea mai mare petrecere în stradă organizată vreodată în Miami. Evenimentul Calle Ocho a fost lansat în 1978 și strânge în fiecare an peste un milion de oameni.

Las Fallas - Valencia, Spania
Se desfășoară între 12-19 martie printr-o paradă de păpuși colorate. Este momentul din an în care orașul este asaltat de sculpturi imense din lemn, absolut impresionante, construite de echipe de artiști locali.

Starkbierzeit - Munchen, Germania
Începe de ziua Sf. Iosif (19 martie) și se desfășoară timp de două săptămâni în Paulaner Keller. Festivalul este considerat ca fiind fratele mai mic al celebrului Oktoberfest. Pentru bavarezii, Starkbierzeit este ca deschiderea ușii frigiderului la un nou sezon de băut bere.

Hanami - Japonia
Se desfășoară la Yoshino și este sărbătorit prin navigație și petreceri în aer liber. Este festivalul care anunță apariția florilor de cireș în livezi. Iar odată cu ea începe și sezonul turistic, acestea fiind unele dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Japonia.

Gina Rotaru

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement