Canionul Şapte Scari din Transilvania

Home « Turism « Trasee
Canionul Sapte Scari este situat in partea central-vestica a muntilor Piatra Mare, la altitudine medie de 980m, nu departe de Valea Timisului.
Canionul a fost refacut in totalitate in toamna anului 2013 iar acum accesul este mult mai sigur dar este si contra cost din cate am inteles ( sunt multe discutii profesional si contra biletelor) fiind propuse preturile: 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii si studenti. 
Accesul cu masina se poate face pe la Dambu Morii pana la bariera de la intrarea efectiva pe traseu (Valea Sipoaia). 
Cea mai apropiata statie CFR: Halta Timisu de Jos (situata pe DN1 (Brasov - Predeal), intre Dambul Morii si Timisul de Sus). Cotim dreapta (triunghi albastru) spre intrarea din amonte in Canionul 7 Scari (capatul superior al cheilor; aici intalneste banda galbena); drumul principal se ramifica la un moment dat si puteti sa o luati spre Cascada 7 Scari (marcaj triunghi albastru) sau spre Gardul de Piatra (marcaj punctul rosu).
 În perioada de iarnă, în caz de vreme nefavorabilă (ploi torențiale, furtuni) canionul este închis.
Sapte Scari adancite in calcare jurasice, pastreaza urmele evolutiei morfologice recente a intregului masiv. Epigeneza accelerata a determinat adancirea in conglomerate cretacice si apoi in calcare jurasice a paraului, avand ca rezultat formarea unor rupturi de panta (cele sapte cascade) ce se succed pe talveg (inaltimi de 2,5 - 15 m) si au la baza marmite.
Investiţia a fost de 330.000 de euro, din partea Regiei Pădurilor Săcele, care administrează Canionul Şapte Scări”. Turiştii care ajung la Canionul Şapte Scări” au la dispoziţie şi tiroliană al cărei traseu măsoară 2.174 de metri şi porneşte de la baza canionului până la capătul drumului forestier Şipoaia. 
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: Camionul Sapte Scari, traseu, Transilvania
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement