Calatorie si cafea

Home « Turism « Trasee

În prezent cafeaua este licoarea din care savurăm zilnic. Consumatorii de cafea ştiu cel mai bine câte secrete are şi care este formulă ei magică.

Din poveşti ştim că esenţele ţări se păstrează în sticluţe mici, tocmai de aceea ceaşcă de cafea e atât de gingaşă şi micuţa. Cafeua are şi ea ritualul ei, întotdeauna este mai bună dacă e savurată în locuri deosebite.

În întreagă lumea, oraşele au început să fie impaznite de cafenele şi miros de cafea. Cei care călătoresc ştiu că unele oraşe sunt mai frumoase datorită gustului care îl are cafeua.

În urmă impresiilor lăsate de călători s-a făcut un studiu, care ar fi oraşele cu cea bună cafea şi cea mai frumoasă atmosfera oferită.

În top este Roma care oferă turiştilor un o cafea savuroasă şi o atmosfera romantică. Dacă ai avea vreodată poftă de cel mai bun Espresso din lume poţi face e excursie în Cuba , oraşul Havana.

Pentru o atmosfera de vis şi un gust adevărat de Capuccino ar trebuie să-ţi planifici o vacanţă în Viena, acolo cafenelele au împânzit oraşul şi în 2011 a adus un profit semnificativ comerciantilor.

Dacă ţi-ai dori să mergi la o expoziţie de cafea, destinaţia ta ar trebui să fie Australia, în Melbourne găseşti şi expoziţii şi reviste de specialitate cu toate secretele cafelei.

Nu puteam să nu menţionez şi Turcia care este renumită pentru boabele de cafea neagră, în Instabul ai toate şansele să găseşti cafeaua preparată la ea acasă după toate regulile.

Ethiopia este considerata locul de naştere a cafelei, cred că ne putem imagina ce surprize ne poate oferi. Un adevărat Amiricanos îl poţi savura în Vancouver, acolo găseşti sute de magazinaşe la colţ de stradă cu o cafea adevărată.

Ce rămâne să faci este să te hotărăşti care va fi destinaţia ta de vacanţă şi să nu uiţi să începi ziua cu acea licoare energizantă, sau cum se mai spune intr-un proverb Ethiopian: "Cafeua este painea nostra...."

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: cafea, calatorie
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement