Atractii turistice in Muntii Macinului

Home « Turism « Trasee
Cu cele peste 3.450 de specii de flora si fauna, dar si cu suprafete importante de vegetatie stepica, Parcul National Muntii Macinului, declarat Rezervatie a Biosferei in anul 1998, este singura zona din Uniunea Europeana unde ecosistemele specifice stepei se intalnesc alaturi de paduri submetiraneene si balcanice. Pe culme, pe linga fauna bogata, atentia iti va fi atrasa cu siguranta de panorama asupra Dunarii - Bratul Macin, orasul Macin, Dealul Turcoaia, Priopcea, Galatiul si Braila, iar in spate, catre nord, Dunarea iarasi si marile lacuri de pe teritoriul Ucrainei.
Turistii nepregatiti sau neatenti invata rapid lectie nedorita (mai ales in cazul schimbarii bruste a vremii), iar cei indrazneti sunt recompensati cu privelisti de senzatie asupra Dunarii, Depresiunii Macin, Luncavitei si chiar asupra Galatiului si Brailei.
Prezentand importanta deosebita intre formatiunile muntoase din Romania (fiind cei mai vechi munti dintre acestia) zona adaposteste aproximativ 70% din tipurile de roci cunoscute, plante care cresc din piatra seaca, pasari emblema pentru alte state dunarene si specii neprotejate in vreun alt loc din lume.
Frumusetea naturii din aceasta zona nu este singurul motiv pentru care turistii sunt atrasi anual in numar din ce in ce mai mare in aceasta superba zona inca subdezvoltata din punct de vedere turistic, in Muntii Macinului aflandu-se inclusiv doua cetati ce pot fi vizitate fie la urmarea unuia dintre trasee, fie separat.
Muntii Macinului reprezinta limita nordica a partii submediteraneene a Peninsulei Balcanice.Unele specii se afla aici la limita extrema a arealului zona Culmea Pricopanului si din imprejurimi se citeaza 562 de plante superioare,incadrate in 70 de familii,unele dintre ele incluse in listele rosii ale plantelor superioare din Romania.
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: aprilie 2017
Etichete pentru acest articol: Parcul National, Depresiunea Macin, Muntii Macin
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement