4 insule ce par desprinse din povesti

Home « Turism « Trasee

Plaje de excepţie, vegetaţie luxuriantă, nisip fin, soare din plin şi apă cât vezi cu ochii...Turiştii spun că întruchipează raiul pe pământ şi că nu există alte insule mai frumoase. Iar noi avem toate motivele să-i credem, pentru că au avantajul că au fost acolo.

Să lăsăm misterul la o parte şi să dezvăluim numele acestor locuri paradisiace: Insula Cousine (o frumoasă rezervaţie naturală, întinsă pe doar 25 de hectare), Insula Necker, din Insulele Virgine britanice (vizitată des de personalităţi precum Mariah Carey sau Oprah Winfrey), Insula Cocoa, din Maldive (înconjurată de grădini superbe, piscine, pavilioane yoga, centru de sporturi acvatice) şi Insula Barbados, din Caraibe (locul de baştină al cântăreţei Rihanna şi una dintre cele mai rafinate insule din lume).

Insula Cousine

Insula Cousine aparţine teritorial de Republica Seychelles, arhiperlag format din 158 de insule din Oceanul Indian, la 1.600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Se întinde pe aproximativ 25 de hectare şi este cunoscută în întreaga lume ca fiind una dintre cele mai importante insule ecologice.

Descrisă ca fiind “insula unde natura prosperă, iar omul este doar un observator liniştit”, Insula Cousine a fost cumpărată în 1992 şi transformată într-un loc minunat, cu specii pe cale de dispariţie. Datorită interesului ridicat pentru conservarea zonei, insula are sisteme ingenioase de captare a apei de ploaie, energia este asigurată de panouri solare, iar deşeurile non-biodegradabile de la mal sunt transportate către spaţii situate departe de insulă.

Turiştii care vor să petreacă zile de vis pe această insulă îndepărtată (se poate ajunge doar cu elicopterul) pot să se cazeze la una din cele patru vile de lux exclusiv create într-un stil colonial francez.

Insula Necker

Insula Necker, aflată în proprietatea miliardarului Richard Bronson, face parte din Insulele Virgine Britanice şi este situată la nord de Virgin Gorda.

Insula poartă numele unui marinar olandez din secolul al XVII-lea, Johannes de Neckere, iar din anul 1978, aceasta se află în "custodia" lui Bronson, după ce a mers în vacanţă cu intenţia de a cumpăra câteva insule. Fiind impresionat de vegetaţia şi fauna luxuriantă, acesta a decis să cumpere insula cu 100,000 de lire, în condiţiile în care ar fi costat 5,000,000 de lire. A fost refuzat, dar în cursul următoarelor negocieri, s-a înţeles cu proprietarul pentru suma de 180,000 de lire.

În prezent, insula este destinată cuplurilor căsătorite, celor care vor să facă team building-uri sau să se relaxe în vacanţă. Se poate închiria pentru suma de 53 000 de dolari, iar în preţ intră două plaje private, piscine, terenuri de tenis, bucătar personal şi o multitudine de posibilităţi în ceea ce priveşte sporturile acvatice.

Insula Cocoa

Insula Cocoa este situată în Maldive şi dispune de nisipuri albe fine, o lagună de un albastru spectaculos, spaţiu de cazare de cinci stele în cele 33 mini vile lacustre, grădini superbe, piscine, pavilioane yoga, centru de sporturi acvatice şi restaurant care serveşte delicatese thailandeze.

Name
Insula este cunoscută pentru recifele de corali, în speţă pentru Reciful Waagiri, care găzduieşte unele dintre cele mai rare vietăţi acvatice din Oceanul Indian, la care se adaugă şi lagunele albastre ale Canalului Kandooma, unde se poate face scuba diving pentru a descoperi frumuseţile din adâncuri, pescuit în ape adânci, windsurfing, navigare cu catamaranul sau înot alături de delfini.

Odată ajunşi pe insulă, turiştii sunt cazaţi în camerele inspirate de vasele "dhoni", folosite de pescarii locali, şi unite cu apele oceanului prin pontoane de lemn. Din camere se poate vedea răsăritul sau se poate sări direct în apele calde maldiviene.

Insula Barbados

Situată între Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic, Insula Barbados este paradisul sutelor de celebrităţi care se înghesuie aici sperând să se bucure de cei 265 kilometri pătraţi ai săi.

În Barbados, iubitorii de vacanţe au la dispoziţie multe sporturi, începând cu cele acvatice şi continuând cu tenis, golf, cricket, polo şi rugby, iar frumuseţea apelor litorale se poate admira cu ajutorul unei croaziere pe catamarane cu vele sau cu ambarcaţiuni construite în stilul vechilor nave piratereşti.

Preţurile la hotelurile şi pensiunile din Barbados costă între 40 şi 1.600 de dolari pe noapte, în locuri exclusiviste. Pentru un buget mai mic, sub 100 de dolari pe noapte, turiştii se pot caza la Bajan Breeze Guest Hotel, situat la două minute de plajă, Monteray Apartment Hotel sau Pirate's Inn.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: panoramio.com

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: inot, insula Barbados, insule, recif, scuba diving
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement