Secretele sushiului (video)

Home « Turism « Retete

Bucătarii de rețete sushi știu că acest fel de mâncare japonez nu se gătește, ci se ornează, având la bază o știință de împachetare. Unde și cum înveți tehnicile de împachetare a sushiului? Echipa Nautica Magazine şi-a făcut temele pentru dumneavoastră!

Pentru un sushi perfect, este nevoie de cinci ingrediente principale: sushi kit-ul, marinarea orezului, „degetele umede“, rularea propriu-zisă și folosirea bețișoarelor de lemn.

Sushi Kit-ul conține orezul special pentru sushi, sushi nori sau foi de alge, oțetul special pentru orez, sos de soia, wassabi și covorașul din bambus pentru rulat. În general, aceste kit-uri conțin cantități potrivite pentru patru porții. Suplimentar, este nevoie de file de somon afumat și castravete, ambele folosindu-se la umplerea rulourilor.

Marinarea orezului, cea de-a doua etapă în procesul creării de sushi, se caracterizează prin fierberea orezului „al dente“, 15-20 de minute. Secretul sushiului stă în procesul de marinare a orezului de aceea este nevoie ca oțetul de orez să fie încălzit cu 45g zahăr și 15 g sare. Această compoziție se amenstecă cu grijă cu boabele de orez și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

„Degetele umede“ sunt necesare pentru a putea pregăti covorașul de bambus pentru rulat și folile de alge. Dacă ai degetele umede, orezul se întinde uniform pe foaia de alge. Peste orez, se toarnă wassabi, care, de altfel, este foarte, foarte picant. Apoi, feliile subțiri de somon afumat peste care se adaugă și castravetele tăiat fâșii.

Rularea este foarte simplă, dacă știi cum să te folosești de covorașul de bambus special, mai ales că aspectul este primul lucru care te atrage să îți desfeți papilele gustative. Cel mai important lucru este ca la final să nu uiți să umezești capătul lăsat liber pentru îmbinare. Apoi se taie ruloul în felii de grosimea unui deget cu ajutorul unui cuțit umed.

Ultima tehnică este folosirea bețișoarelor de lemn, doar dacă vrei o experiență autentic japoneză. Într-un bol, pune sos de soia și cu ajutorul bețișoarelor servește-te cu un rulou de sushi pe care îl „tăvălești“ puțin în sosul de soia.

Acestea fiind zise, vă dorim spor la ornat foi de alge. În video-ul de mai jos găsiți toate informațiile despre care v-am povestit mai sus. Itadakimasu, sau să aveți poftă la sushi, în limba japoneză!

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: wikipedia.org

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement