Retete exotice

Home « Turism « Retete

Cine crede ca peștele si fructele de mare se prepara dificil, nu a incercat aceste retete. Oricare ar fi momentul cand te apuci de gatit, tine cont si de minunatele noastre delicatese.

 

Spaghetti marinara

 

Ia o pauză rapidă cu un mix de fructe de mare preferate şi savurează momentul.

Ingrediente: 1/4 ceaşcă (60 ml) ulei de măsline; 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt; 6 fileuri de anşoa; 2 x 400g roşii tocate; 200 ml vin alb sec; 500 g spaghete; 300 g midii; 800 g de mix fructe de mare marinate de bună calitate; 200 g creveţi decorticaţi; frunze de pătrunjel

Mod de preparare: Încălzeşte 2 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mediu-scăzut. Adaugă usturoi şi anşoa. Găteşte-i, amestecând, timp de 1-2 minute, până când peştii s-au înmuiat. Pune şi roşiile, toarnă vin şi lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute, până când vinul aproape s-a evaporat.

Între timp, găteşte pastele într-o oală mare cu apă şi sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-le de surplusul de apă, toarnă-le într-o tigaie şi stropeşte cu puţin ulei de măsline. Adaugă midiile în tigaia cu sos, acoperă şi fierbe timp de 1 minut, agitând vasul din când în când.

 

Pune fructele de mare rămase şi fierbe timp de încă 2-3 minute, până când amestecul marinat şi creveţii sunt gătiţi, iar midiile s-au deschis (dă-le deoparte pe cele care nu s-au deschis încă). Condimentează după gust cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat. Adaugă pastele scurse, amestecă pentru a combina toate ingredientele, apoi pune în boluri şi serveşte preparatul garnisit cu frunze de pătrunjel.

 

Somon învelit în prosciutto cu pesto și dovleac copt

 

Această reţetă de somon la cuptor devine un pic mai interesantă datorită adaosului de dovleac dulce şi prosciutto sărat.

Ingrediente: 1 kg dovleac tăiat bucăţi; 1 lingură de ulei de măsline extravirgin; 2 căţei de usturoi tocaţi; 1 lingură de frunze de rozmarin tocate; 4 x 180 g fileuri de somon fără piele; 4 felii de prosciutto
pasta de pătrunjel: 1 buchet frunze de pătrunjel; 25 g migdale întregi, uşor prăjite; 1 căţel de usturoi tocat; 125 ml ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 200 ° C şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Unge bucăţile de dovleac cu ulei, usturoi şi rozmarin, apoi condimentează cu sare de mare şi piper proaspăt măcinat. Pune în tigaie bucăţile de dovleac pentru 35-40 de minute, până devin aurii.

Între timp, pentru pesto, pune pătrunjelul, migdalele şi usturoiul într-un blender şi amestecă până când ingredientele sunt bine combinate. Cu motorul în funcţiune, adaugă treptat uleiul într-un flux lent, constant, până se omogenizează, apoi condimentează cu sare de mare şi piper proaspăt măcinat.

Încălzeşte grătarul. Asezonează feliile de somon cu sare de mare şi piper proaspăt măcinat, după care înfăşoară fiecare file de somon cu o felie de prosciutto. Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi găteşte feliile de somon cam 4 minute pe fiecare parte, până când sunt rumenite la exterior, însă un pic roz în interior.

 

După ce s-au făcut, acoperă-le cu o folie de aluminiu preţ de 2 minute. Aşază fileurile de somon şi bucăţile de dovleac în 4 farfurii şi decorează cu pesto de pătrunjel.

 

Poftă bună!

 

 

Irina B.

sursa foto: taste.com.au


 

Publicat in: august 2014
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement