Profil de Luxury Yacht Chef: Geoffrey Fisher

Home « Turism « Retete

Fie că vorbim de bucătăria unui superyaht sau cea a unui restaurant de primă clasă, bucătarul Geoffrey Fisher amestecă la fel de creativ toate ingredientele. El are puterea de a transforma ingrediente simple în adevărate delicii culinare.

Name

La cei 35 de ani ai săi, Fisher, de origine engleză, gătește câteodată și 16 ore pe săptămână. El crede cu tărie că „bucătăreala” se poate face numai cu pasiune. Meșteșugul l-a deprins din copilărie, părinții lui fiind proprietari de restaurant în Lancaster, Marea Britanie. Din aceste motive, părinții l-au îndrumat către școli cu profil culinar, iar astăzi Geoffrey Fisher este unul dintre cei mai mari bucătari ai lumii.

Aventura gătitului pe mare a venit o dată cu invitația din partea unui prieten care era bucătar chef al unei ambarcațiuni de 47 de metri – un charter care pleca de la Monaco Grand Prix. După o săptămână pe yaht, Fisher s-a decis că meseria de luxury yacht chef este ceea ce își dorește să facă în continuare.

În prezent, Fisher lucrează cu echipajul ambarcațiunii Slipstream.

Macrou pan-seared cu salată de ananas, cho cho și roșii, lime, ceapă roșie cu dressing de coriandru și ghimbir

Ingrediente: 4 fileuri de macrou, un ananas mic, un cho cho, 10 roșii cherry, o ceapă roșie, 2 bucăți ghimbir proaspăt ras, coriandru, un lime, 200 ml ulei de măsline, rucola, sare, piper și zahăr, după gust.

Preparare:

NameCeapa roșie se taie mărunt și se pune la marinat cu sucul de la lime. Apoi se taie cuburi fileurile de macrou, cu grijă la oase, și se asezonează cu sare și piper.

Roșiile cherry se taie în două, se stropesc cu zahăr și o lingură de ulei de măsline. Se introduc la cuptor pentru 30 de minute la temperatură mică până se vor usca puțin.

Într-un blender, ghimbirul ras, coriandrul și 100 ml de ulei de măsline se amestecă până totul devine o pastă.

Cho cho se curăță, se scoate sâmburele și se taie în fâșii foarte mici. De asemenea, ananasul se taie în bucăți mici.

Într-o tigaie încălzită, puneți puțin ulei de măsline, așezați fileurile de macrou cu pielea în jos la foc mediu. Imediat ce marginile fileului încep să se prăjească, întoarceți fileul și opriți focul.

Pentru a servi, aranjați ananasul, roșiile și cho cho-ul în centrul farfuriei, așezați peștele pe salată, peste pește urmând să puneți ceapa marinată. Presărați dressing-ul de ghimbir și coriandru în jurul salatei pentru a fi totul gata. Nu uitați de rucola. Poftă bună!

Sursa foto: charterwave.com / cmnyacht.com

Autor: Oana Vasiliu

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement