Peynirli Kunefe, din bucătăria turcească

Home « Turism « Retete

Călătoria cu yachtul prin Turcia este extraordinară, însă şi mâncarea turcească se ridică la acelaşi nivel. Nautica Magazine vă prezintă o reţetă delicioasă şi uşoară, dacă nu aveţi timp să vă ocupaţi de gătit sau să coborâţi de pe yacht pentru a merge la restaurant.

 

 

 

 

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusă)

Ingrediente:
450 gr zahăr
350 gr apă
2 linguriţe lămâie
500 gr cataif
200 gr unt
375 gr brânza nesărată

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas zaharul şi apa, pe foc mic, pâna se dizolvă zahărul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adaugă sucul de lămiâe şi se mai lasă un minut. Se lasă deoparte. Într-un alt vas se combină cataiful şi untul. Jumatăte din acest amestec se pune pe fundul unei tăvi şi se presează uşor. Se rade brânză deasupra. Se adaugă restul de cataif, de aceasta dată apăsând mai tare pentru a presa. Se lasă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, pâna cataiful devine maroniu. Se scoate din cuptor şi se lasă 2 minute, după care se rastoarnă deasupra siropul calduţ. Se lasă până când siropul este absorbit, după care se taie bucăţi şi se serveşte.

Poftă bună!

Foto: binbir-cesni.com

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement