Pentru un meniu gustos, alege somonul

Home « Turism « Retete

Somonul este cunoscut pentru calităţile sale nutriţionale, dar şi pentru preţul său ridicat. Bineînţeles, asta nu ne împiedică să ne răsfăţăm familia, din când în când, cu reţete delicioase cu somon, care sunt adevărate minunăţii culinare.

Tortillas cu somon şi sos guacamole

Ingrediente: 500g somon; 200ml de iaurt; 1 linguriţă pudr
ă de usturoi; 2 linguri de paprika afumată; ½ linguriţă de zahăr; 1 lingură sos de chilli; zeama de la 1 lime; 8 tortillas; 1 legătură mică de coriandru; câteva felii de ardei iuţi, feliaţi; sare; piper

Mod de preparare: Amestecă pudra de usturoi, paprika afumată, zahărul cu sare şi piper, după care trece somonul prin acest amestec.

Între timp, încinge grătarul.

Amestecă iaurtul, sosul de chilli şi zeama de lămâie, asezonează şi lasă deoparte. Aşază somonul, cu pielea în jos, într-o tavă tapetat
ă cu folie de aluminiu şi pune-l pe grătar cam şapte-opt minute, până se pătrunde. Pe urmă, ia somonul de pe grătar şi curăţă-l cu grijă de piele.

Pentru guacamole, cur
ăţă 2 avocado copţi şi pune-i într-un castron. Pasează-i cu o furculiţ
ă până sunt cremoşi. Într-un castronel, amestecă zeama de la 1 lămâie, 8 picături de sos Tabasco, 1 ardei roşu iute, curăţat şi tăiat în cubuleţe, coriandru tocat, 1 ceapă roşie mică, tocată fin, 2 linguri ulei de măsline şi sare, după gust.

Rupe somonul în bucăţi mari şi serveşte-l cu tortillas calde, iaurtul aromat, sosul de guacamole, coriandru proaspăt şi ardei iuţi.

Somon învelit în prosciutto cu rozmarin şi sos pesto

Ingrediente: 500 g somon; câteva fâşii de prosciutto; 3 căţei de usturoi, tocaţi; 1 lămâie, tăiată felii; ½ lămâie, pentru stors; 1 pungă de rozmarin proaspăt
pentru piure: 3 cartofi dulci, tăiaţi în bucăţi; 100 g pesto; 2 căţei de usturoi, zdrobiţi

Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 ˚C.

Freacă feliile de somon cu rozmarin şi usturoi, după care înveleşte fiecare bucat
ă de somon în două felii de Speck şi stropeşte pe ambele părţi cu ulei de măsline.
 

Pune feliile de somon învelite în fâşii de prosciutto într-un vas termorezistent, pe un pat de lămâie şi rozmarin. Presară restul de usturoi şi rozmarin, apoi stoarce deasupra jumătate de lămâie. După care dă la cuptor 30-40 de minute, până când s-au pătruns, iar Speckul a devenit crocant.

Între timp, fierbe la abur cartofii dulci. Când sunt gata, lasă-i la răcit, apoi taie-i cubuleţe. Amestecă-i cu puţin rozmarin şi usturoi, apoi serveşte-i ca garnitură la pe
şte, împreună cu sosul pesto.

 

 

Irina B.

sursa foto: taste.com.au

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, retete culinare, retete peste, retete rapide
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement