Meniu exotic pentru masa de Craciun

Home « Turism « Retete

Vrei să ai pe masa de Crăciun bucate mai speciale, ieşite din tipar? Încearcă un meniu bazat pe peşte şi fructe de mare, foarte uşor de preparat, ideal pentru cei care nu se dau în lături de la dietă nici măcar de sărbători.

Fie că vei servi invitaţii cu sushi, creveţi, calamari, caracatiţă, surimi sau scoici, asigură-te că fiecare aperitiv sau fel principal debordează prin gust şi savoare.

Creveţii sunt recunoscuţi pentru gustul delicat şi unic, la care se adaugă o textură specială, care permite includerea lor în numeroase reţete şi în diferite bucătării ale lumii.

Avantajul este că aceştia pot fi gătiţi în mai multe feluri: pe grătar, sote, fierţi, prăjiţi, în aperitive, supe, sandvişuri sau salate. În plus, e foarte uşor să-ţi dai seama când sunt gata, pentru că îşi transformă culoarea din gri în roz.

Începe cu o salată de creveţi simplă şi gustoasă, însă destul de ispititoare:

Ingrediente: 12 creveţi jumbo curăţaţi; 6 roşii cherry tăiate în jumătate; 1 salată verde medie, tocată; 2 linguri ulei de măsline; 1 linguriţă chilli pudră; 2 linguriţe oţet balsamic; 1/2 linguriţă zahăr brun

Mod de preparare: Amestecă bine oţetul balsamic, uleiul de măsline, zahărul şi pudra de chilli, apoi adaugă creveţii şi lasă-i să stea la marinat în acest sos timp de 1 oră, la frigider. Între timp, preîncălzeşte grătarul la temperatură înaltă şi pune creveţii pe grătar până prind o culoare roz închisă.

Pentru asamblarea salatei, amestecă salata verde şi roşiile, pune creveţii deasupra, după care stropeşte cu dressingul făcut din 4 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oţet balsamic, 1 linguriţă de zahăr brun, sare şi piper după gust.

Continuă cu nişte paste tagliatelle şi fructe de mare:

Ingrediente: 500 g mix de fructe de mare (caracatiţă, surimi, scoici, creveţi, calamar); 150 g paste tagliatelle; 200 ml vin alb sec; 200 ml smântână pentru gătit; 3 linguri ulei de măsline; 1 legătură pătrunjel verde; sare; piper

Mod de preparare: Fierbe pastele tagliatelle într-o oală cu apă, cu o linguriţă de sare şi o lingură de ulei, preţ de 7 minute. Toacă pătrunjelul, după care toarnă nişte ulei de măsline într-o tigaie. Când s-a încins uleiul, adaugă fructele de mare, condimentează-le cu un praf de sare şi un praf de piper, apoi amestecă. Pune un capac deasupra şi lasă să fiarbă înăbuşit cam 2 minute. După acest interval amestecă din nou şi mai lasă încă 1 minut să fiarbă, cu un capac deasupra. Toarnă şi vinul, moment în care laşi să fiarbă încă 3 minute. După ce au fiert fructele de mare în vin, încorporează smântâna şi adaugă trei sferturi din pătrunjelul tocat. Mai condimentează cu un praf de sare şi un praf de piper (după gust) şi lasă să fiarbă 3 minute.

Amestecă fructele de mare cu pastele, pune-le în tigaie şi lasă-le cât să-şi împrumute din arome fiecare. La final, pune compoziţia în farfurii şi presară pătrunjel verde tocat deasupra.

Şi încheie glorios cu o tartă cu somon:

Ingrediente: 1 pachet de aluat de tartă; 150 g somon afumat; 100 g brânză telemea; 5-6 roşii cherry; 4 ouă; 1 conopidă; 1/2 legătură de mărar; sare; piper

Mod de preparare: Fierbe conopida şi paseaz-o uşor cu o furculiţă, iar somonul toacă-l mărunt. Bate ouăle şi amestecă-le cu somonul, conopida şi brânza telemea rasă. Nu uita să pui sare şi piper, după care întinde uniform aluatul într-o tavă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. La final, bagă tarta la cuptor preţ de cca 45 de minute.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, masa de Craciun, retete cu peste, retete peste
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement