Unde mâncăm în capitala mondială a distracției, Las Vegas?

Home « Turism « Restaurante

Cazinouri grandioase, cununii civile la minut, vedete consacrate, nicio restricție în ceea ce privește consumul de alcool, spectacolele pentru adulți, galeriile de cumpărături și imitațiile arhitecturale sunt ingredientele principale ale Las Vegas-ului. Se asezonează cu scandaluri mondene, opulență din belșug și miliarde de dolari anual cheltuiți de cele 37 milioane de turiști. Se servește la orice oră din zi și din noapte, neapărat cu desert: dependența de jocuri de noroc.Name

Cu ce ne energizăm totuși după toate aceste distracții ? Știm cu toții că americanii nu stau cel mai bine la capitolul alimentație sănătoasă. Bineînțeles, un hotdog cumpărat de la colț de stradă sau o oprire la un fast-food fac parte din stilul de viață al fiecărui american. Tocmai din aceste motive și pentru că te afli în Las Vegas ca proaspăt câștigător la ruletă sau la aparate, este cazul să te înfrupți cu delicatese. Eu vă propun American Fish, o incursiune printre gustul și savoarea peștelui.

American Fish este unul dintre restaurantele complexului Aria Resort &Casino, locație preferată de mulți moguli americani. Designul aduce în prim-plan secolul XIX cu un puternic aer masculin, dar în același timp extrem de șarmant. Specificul pescăresc este prezent în meniul semnat de Michael Mina, cunoscut bucătar american cu un portofoliu personal de 16 restaurante care îi gătesc rețetele. De asemenea, fosta Prima Doamnă a Americii, Laura Bush, și-a delectat papilele gustative cu rețetele maestrului bucătar. Mina are grijă și de partea de bar, fiecare cocktail fiind o îmbinare perfectă a lichidelor bahice realizată de el.

Signiture Menu sau altfel spus recomandarea bucătarului apare în fiecare lună în paginile meniului. Pentru martie, Chef Michael Mina ne propune:

Aperitive

Stridii Rockefeller cu spanac Bloomsdale și bacon afumat

Băutură: Iron Horse Blanc De Blancs Cuvée Michael Mina, Green Valley, Sonoma County, California 2006

Chiftele de crab (Dungeness Crab Cake) cu boabe de fasole coapte, porumb și salată de fenicul cu mere

Băutură: Navarro Gewürztraminer, Anderson Valley, Mendocino County, California 2007

Fel principal

Fish&Chips cu salată de năsturel, murături și lămâie Meyer AÏOLI

Băutură: Anchor Steam Beer, San Francisco, California

Creveți cu grits și brânză Cheddar albă, șuncă Serrano și ardei JALEPEÑO

Băutură: Pahlmeyer Chardonnay, Sonoma Coast, California 2006

Plăcintă de homar cu ceapă Cippolini, ciuperci la cuptor și cremă de trufe

Băutură: Domaine Serene Evenstad, Willamette Valley, Oregon 200

Desert

Root Beer Float cu nuci și frusecuri din fulgi de ciocolată

Banana Foster cu tort de ciocolată și înghețată cu aromă de bourbon.

Un astfel de meniu cu aperitiv, fel principal și desert costă aproximativ 85 de dolari de persoană, iar băuturile se vând la pahar, prețurile începând cu 50 de dolari. Eu aș începe cu stridiile Rockefeller cu spanac Bloomsdale și bacon afumat, apoi aș continua cu plăcinta de homar cu ceapă Cippolini, ciuperci la cuptor și cremă de trufe, iar la desert, savurosul Root Beer Float, băutura-desert specific americană din rădăcini, ramuri și scoarță de copac a mai multor plante, zahăr și vanilie.

Chiar dacă cu toții știm că ”what happens in Vegas, stays in Vegas” (trad. „ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”), o incursiune culinară cu specific pescăresc atât de plăcută trebuie împărtășită cu lumea întreagă. Bon appetit !


Sursa foto: arialasvegas.com

R 2

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: american fish, cazinouri, las vegas, mancare, peste
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement