Taverna pescareasca din inima Capitalei

Home « Turism « Restaurante

În Bucureşti, există numeroase restaurante pescăreşti de calitate care promit un meniu pescăresc ca-n Deltă, servire amiabilă, decor de poveste şi multe zâmbete. Taverna Pescărească La Zavat se numără printre aceste restaurante, unde confortul clientului primează mai întâi de toate.

Situat pe strada Popa Nan, nr. 16, restaurantul Taverna Pescărească La Zavat chiar este unul de calitate, unde meniul abundă în reţete delicioase, de zici că eşti pe baltă, în Deltă, sau pe-o insulă grecească, unde se serveşte mult peşte. Aşa de gustoase sunt preparatele aici, încât ai impresia că ai pătruns într-o lume de răsfăţ, destinată numai pentru papilele tale gustative.

Localul este împărţit pe două niveluri, parter şi mansardă, cu mobilier de lemn masiv şi câteva mici decoraţiuni, bărcuţe şi o timonă, ce-i drept, plăcute ochiului nostru critic.

 

Încă de la intrare ne-au întâmpinat multe zâmbete, care ne-au făcut să ne destindem şi să ne îndreptăm la o masă pe care am ochit-o încă de cum am păşit în povestea restaurantului pescăresc cu influenţe atât româneşti, cât şi greceşti.

Odată ajunşi la masă, aromele îmbietoare care veneau dinspre bucătărie ne-au determinat să răsfoim mai repede meniul. Gustările încep de la 8 lei şi conţin tzatziki, dovlecei pane, saganiki feta, salată de vinete, măsline picante, salată de ardei copţi, haloumi (brânză la grătar), tahini (pastă de susan), salată de icre şi o gustare pescărească (cu icre, peşte marinat, peşte afumat), la 23 de lei. Salatele, de somon şi de brânză, de vinete sau de icre de crap, încep de la 11-13 lei, preparatele din carne de pui sau de vită încep de la 17 lei şi garniturile sunt 8-10 lei.

 

La felul principal, vedeta este, bineînţeles, peştele (barbuni, lup de mare, file de şalău sau de calcan la grătar, chefal sau sturion), care începe de la 20 de lei (scrumbie la grătar) şi ajunge la 60 de lei (calcan). În meniu se regăsesc şi fructele de mare cu sosuri picante, în unt cu usturoi sau cu lămâie (caracatiţă picantă cu sos de vin, sepie cu sos de vin şi ceapă, calamari, creveţi scăldaţi în sos de unt, scoici cu sos roşu sau alb, midii Saganaki, homar cu sos roşu şi parmezan), între 34 şi 65 de lei. Nelipsite sunt şi ciorbele de peşte, care încep de la 12 lei (borş de sturion, supă cu fructe de mare).

Noi am comandat specialitatea casei, formată din delicioasa Halloumi (brânză arăbească de capră, rumenită la grătar), combinată cu măsline de toate culorile şi mărimile, macerate într-un sos uşor picant, toate acompaniate de Tzatziki şi vinete greceşti. Ca fel pricipal, am ales ciorba pescărească, "ca la mama acasă" (12 lei), iar la desert ne-am delectat cu celebrul kataifi, baclava şi tort cu iaurt, fiecare la 15 lei.

Restaurantul este deschis de la prânz (ora 12:00) până la miezul nopţii, timp în care fiecare oaspete se poate delecta şi răsfăţa cu cele mai delicioase reţete pescăreşti.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: metropotam.ro

 

Publicat in: noiembrie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement