Serviți, vă rog, un meniu italian la Osteria Gioia

Home « Turism « Restaurante

A fost o dată ca niciodată un vis: de a deveni bucătar. Așa începe povestea lui Antonio Pasarelli, chef al Osteria Gioia, restaurant cu specific italian. Locația s-a rebranduit o dată cu venirea lui Pasarelli, cel mai titrat bucătar chef italian din București. Meniul este acum creativ și captivant, în stil pur italian, iar mâncărurile sunt însoțite de o listă provocatoare și generoasă de vinuri. Cu asemenea introducere, să tot comanzi, nu-i așa ?

Povestea spune că de la 11 ani, Antonio gătea pentru toată famila cu succes spaghete cu sos de roșii și escalop cu vin Marsalla. Asezonarea poveștii se face cu următoarele ingrediente: familie de bucătari consacrați, cu inventivitate și creativitate în bucătărie. Toate aceste ingrediente s-au păstrat în timp, iar Pasarelli gătește astăzi pentru Osteria Gioia din București cele mai bune bucate italienești, o combinație de artă culinară franceză îmbinată cu secrete și gusturi mediteraneene.

Acestea fiind spuse, ce degustăm la Osteria Gioia? Meniul sună cam așa: piatti di prima, prima piatti con le paste fatte in casa, risotti, le insalatone, le minestre, secondi piatti – il mare, secondi piatti- - la terra, cotto piano, piano , contorni, dolci. Dacă nu vă descurcați cu italiana, nu-i nimic. Trebuie să te lași purtat în paradisul gusturilor de următoarele titluri din meniu: La Gioia. Adică, recomandarea casei. Să recapitulăm meniul pentru fiecare fel de mâncare:

piatti di prima - Calamari, sepie, caracatiță și creveți, combinate într-o salată cu portocale și andive

le minestre - Caciucco - Supă tradițională de pește cu pește undițar, scorpie de mare, calamari, sepie, caracatiță, creveți și langustine

secondi piatti – il mare - Pește undițar în folie la cuptor cu hribi și cartofi.

Dacă nu vă place ce a ales Nautica pentru masă, nu-i nimic. Meniul este pentru toate gusturile și suntem convinși că atât chelnerii, cât și bucătarul vă pot recomanda exact ceea ce aveți nevoie pentru alintarea papilelor gustative ale dumneavoastră!

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: Antonio Pasarelli, Bucuresti, mai, Osteria Gioia, restaurant italian
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement