Savoare și romantism pe apă (poze)

Home « Turism « Restaurante

Hoteluri subacvatice, jucării marine parcă scoase din filmele lui Spielberg și parcuri de distracții pline cu rechini... Sunt câteva dintre ciudățeniile din lumea acvatică create de om, din dorința de senzațional. Dacă însă te-ai săturat sau nu ești genul care să se avânte într-o lume a zbuciumului și a adrenalinei, ia o porție de romantism. Bineînțeles, tot pe apă. Pentru tine și cei asemenea ție s-au inventat restaurantele plutitoare. Le găsești în toate formele posibile, în funcție de culturi, tradiții sau specific culinar.

Poate îți sună a poveste, însă imaginează-ți un mic dejun, un prânz sau o cină la masa unui restaurant plutitor... Sunetul valurilor, care se lovesc de marginea ambarcațiunii, briza mării, priveliștea liniștitoare, servirea impecabilă și preparatele culinare de cinci stele. Dar, înainte de a reveni la realitate, îți prezentăm câteva restaurante plutitoare unice în lume prin design.

Rustar Dhow: Cu toate că se află în deșert, ţările din Orientul Mijlociu sunt cunoscute în lumea întreagă pentru flerul lor în construcții. Dhow Rustar este o corabie care aparține Emiratelor Arabe Unite și care traversează apele oceanice, oferind preparate tradiționale din bucătăria arabă.

Cat Ba Bay: Dacă în unele zone există un singur restaurant plutitor, aici găsim o mulțime. Apele din Golful Cat Ba dinVietnam, Asia de Sud, sunt unice prin peisaj. În imagini, sutele de restaurante plutitoare seamănă cu remorchere, care trag după ele adevărate locuințe. Ar trebuie să petreci câteva zile printre ele pentru a simți și realiza cu adevărat ce înseamnă un oraș întreg de restaurante plutitoare.

Sea Palace: Numit „Sea Palace” sau Palatul Mării, restaurantul se află în capitala Olandei, Amsterdam. Este un restaurant cu specific chinezesc. Palatul Mării este construit în stil arhitectural tradițional chinezesc şi este considerat a fi prima construcţie de acest gen din Olanda.

Kettuvallams: Apele stătătoare ale statului Kerala din India sunt cunoscute peste tot în lume. Restaurantul Kettuvallams - Casa de bărci în limba maternă malayalam - oferă chintesența culturii Keralite, care se întinde de-a lungul apelor stătătoare.

Salt and Sill: Lipsa locuințelor i-ar putea determina pe oameni să migreze de pe pământ pe apă. Iar ambarcațiunea Salt and Sill ar putea fi considerată prima locuință cu all inclusive care plutește! Restaurantul este o ambarcațiune stil șlep, care oferă preparate și delicatese din bucătăria marină, cu adevărat speciale. Nu o spunem noi, ci inspectorii culinari locali.

BBQ Donut sau Grătarul Gogoașă – nu are doar un nume special - care combină două varietăți culinare favorite – ci un stil unic de ședere în timpul mesei și priveliști noi la fiecare degustare. Patronii restaurantului se pot bucura de mâncare stând în jurul unei mese circulare, înconjurați de frumusețea naturală a apei și a faunei marine.

Jumbo Restaurant: cunoscut sub numele de restaurantul plutitor Jumbo, această cantină se află în Hong Kong, China. În ultimii nouă ani, restaurantul a fost transformat dintr-o casă simplă într-un restaurant cu tematica unui parc de distracții. Restaurantul poate fi considerat ca fiind unul dint cea mai importantă atracție turistică pe mare din oraşul Hong Kong. Un loc cu adevărat admirabil și unic în lume, vizitat anual de milioane de turiști.

Gina Rotaru

Foto: www.marineinsight.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement