Sarbatori de iarna cu arome pescaresti

Home « Turism « Restaurante

Pentru aceia dintre noi (mai nonconformişti), sărbătorile de iarnă înseamnă multă distracţie, petreceri, voie bună şi preparate delicioase...servite în oraş, la restaurant. Şi nu orice fel de bucate, ci pe bază de peşte şi fructe de mare.

La mare căutare este restaurantul Mamma Leone, situat aproape de Facultatea SNSPA, pe la jumătatea distanţei dintre Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Mai exact, acest paradis al peştelui se află pe str. Povernei nr. 22 şi este deschis zilnic între orele 10:00 dimineaţa şi 23:00 seara.

Recunoscut pentru asemănarea cu restaurantele pescăreşti din Italia sau Grecia, Mamma Leone dispune de-un meniu variat, ca la carte, din care nu lipseşte diversitatea culinară.

Restaurantul Mamma Leone a "văzut" lumina zilei acum 8 ani, fiind iniţial amplasat pe strada General Berthelot, mutându-se apoi în locul restaurantului tot pescăresc (Thalassina) pe strada Povernei, unde poate fi găsit şi acum.

Exteriorul restaurantului este impunător, dată fiind arhitectura interbelică a cladirei în care este amenajat Mamma Leone. Vara, clienţii se pot relaxa în timp ce degustă preparatele în grădina cu multă verdeaţă, care, iarna, devine un adevărat basm alb.

 

În schimb, interiorul restaurantului este original, simplu, de mult bun gust şi foarte primitor. Nuanţele predominante sunt cele de alb şi bej, contrastând cu mobila neagră şi albastrul deschis prezent din loc în loc. Pe pereţi, tablouri şi trofee pescăreşti, mici imitaţii de hublouri şi alte detalii simpatice şi destul de nimerite cu decorul simplu. Ambianţa este foarte reuşită în restaurant, datorită acordurilor muzicii italieneşti ce se aud în surdină.

Bunul gust predomină şi în meniu, care este foarte stufos şi cu preparate care mai de care mai ispititoare. Spre exmplu, în meniu se regăsesc preparate precum rapana (cu sos de usturoi, sos alb şi mărar sau cu sos tomat, în funcţie de preferinţe), caracatiţă la grătar sau în sos de vin, creveţi în sos de coniac sau icre de ştiucă şi crap preparate în casă. Mai mult, continuă cu borş de peşte, ciorbă de sturion a la Mamma Leone, ciorbă din perişoare de peşte, ciorbă din burtă de peşte sau ciorbă de peşte cu roşii.

În ceea ce priveşte felul principal, se poate comanda peşte la grătar (cega, păstrugă, morun, nisetru, ştiucă, şalău, biban, calcan, chefal), file de chefal cu sos de verdeţuri prăjit, pane sau la grătar cu lămâie, rechin sau stavrid la grătar sau chiar o delicioasă dorada în saramură.

Un gust desăvârşit are un preţ pe măsură! La Mamma Leone, preţurile sunt un pic piperate, însă merită orice banut! O ciorbă de peşte este 12 RON, un peşte la grătar costă aproximativ 10 lei /100 g, icrele de crap sunt 20 RON / 100 g, iar cele de ştiucă sunt 35 RON / 100 g, în timp ce o gustare pescărească tip aperitiv este 30 RON.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: beautytips.ro

 

Publicat in: decembrie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement