Restaurante pescărești venețiene (foto)

Home « Turism « Restaurante

Trecem de la atracții turistice, la specialitatea gurmanzilor: mâncarea! Și, dacă tot suntem în perioada elvețiană, ne-am gândit să dăm o tură rapidă printre restaurantele venețiene de top, cu specific pescăresc. Restaurante cu preparate ligh, dar originale, care au ajuns cunoscute printre turiștii care aleg constant Veneția ca destinație de vacanță. Motivul: ambientul plăcut, servirea ca la carte și bucătarii îndemânați, mereu gata să le facă pe plac clienților săi!

Nu ne axăm pe prezentarea restaurantelor în sine, ci la informații clare: ce preparate găsiți, unde este cel mai bun fel de mâncare, pe ce sunt specializate fiecare restaurante și dacă merită sau nu să încercați. Nu la sfaturile noastre, ci la ale turiștilor care au lăsat impresii favorabile sau nu pe site-urile celebrelor restaurante venețiene.

Hostaria Da Franz

Este cunoscut în Veneția ca deținătorul celei mai bine rețete de tiramisu. Cu toate acestea Da Franz excelează la capitorul preparate din fructe de mare. Este imposibil să obții aici o masă în timpul Bienalei, dacă nu cumva ai rezervare făcută de... 2 luni. Primăvara cele mai lăudate preparate sunt : Sepia, preparată în cerneală neagră, și Anguila (anghilă), preparate după o rețetă secretă la grătar.

Trattoria alla Madonna

Un restaurant clasic la o aruncătură de băț de la Pescaria (o așezare destinată pescarilor), care s-a deschis în anul 1954. Este un vagon-restaurant, destul de impunător, cu chelneri în jackete albe și cravate negre. Preparatele de top variază între fructe de mare, pește la grătar și specialități de sezon precum capelonghe (Scoici Razor), preparate într-o supa de vin alb și Uova di Seppia (ouă de șepii ouă), care are gust de caviar sturion.

Face Farai

Ascuns pe o alee, acest restaurant te îmbie cu preparate aromatice din fructe de mare: paste cu scoici, midii și creveți dulci. De asemenea, veți putea gusta biban aromat la grătar, servit cu lămâie și preparate tradiționale venețene din sardine, homari norvegieni și limbă-picantă venețian în sos de sardine). Prepararea este destul de lentă, iar în timpul de așteptare ești servit cu un cocktail Negroni de calitate superioară.

Trattoria San Basilio

Este locul în care veți găsi paste cu fructe de mare sau fructe de mare amestecate cu creveți, calamari, baccalà mantecato și Sarde în Saor. De asemenea, puteți încerca preparatul casei; platica la gratar. La final, masa se încheie cu un pahar de fragolino (căpșuni cu aromă de vin).

Boccadoro

Un restaurant într-o piață pescărească liniștită! Aici vei putea degusta cele mai proaspete fructe de mare. Specialitatea casei „Misto fritto”, un cartof construt din din pește, fructe de mare și legume. Dacă doriți, proprietarul vă v-a explica cum a preparat peștele proaspăt adus din Chioggia în acea zi.

Chiar dacă preparatele sunt lăudate de majoritatea turiștilor, prețurile nu sunt foarte mari. Spre exemplu, o masă pentru o persoană în oricare dintre aceste restaurante variază între 15 și 25 de euro. O sumă decentă, ținând cont că vorbim despre localuri cunocute și bucătari îndemânați. Nu credeți?

Gina Rotaru

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement