Meniu pescaresc oferit la cinci metri adancime

Home « Turism « Restaurante

Fără doar şi poate, restaurantul Steaua Mării Roşie, construit pe fundul Mării Roşie, la cinci metri sub suprafaţa apei, este locul unde turiştii au parte de experienţe culinare inedite şi de privelişti cum numai în filme există.

Situat în Eliat, cel mai sudic oraş al Israelului, acest restaurant a fost construit în patru ani (1998-2012), perioadă în care s-au pus bazele unei ferme de corali, pentru a revitaliza frumoasa viaţă subacvatică.

The Red Sea Star Restaurant nu este doar primul restaurant subacvatic din lume, ci şi singurul observator subacvatic de noapte, ce foloseşte o lumină difuză (culori spcifice şi lungimi de undă) pentru a dezvălui habitatul natural. Iar priveliştea este una de vis, putând fi văzuţi peşti, corali şi alte creaturi marine.

Şi dacă tot am adus vorba de peşti, la acest restaurant subacvatic, turiştii flămânzi se pot înfrupta cu mâncăruri nemaîntâlnite sau nemaiauzite, pe bază de peşte, începând de la stridii, midii, fructe de mare, până la caracatiţă sau căluţi de mare.

Alături de aproape fiecare masă din restaurant există două ferestre personale prin care se pot observa ţinuturile subacvatice din jur: una în perete, lângă masă, şi alta deasupra, în tavan.

Decorul restaurantului este un soi de fantezie oceanică, având podele de nisip acoperite cu un strat foarte limpede de răşină epoxidică; scaunele sunt acoperite cu catifea şi respectă modelul exoscheletului aricilor de mare; accesoriile de iluminat au forme de stele de mare, iar lumina albăstruie subacvatică, filtrată în pavilionul scufundat, provine din surse naturale (pe timpul zilei) şi din surse artificiale (pe timp de noapte).

The Red Sea Star Restaurant este un proiect "verde". Mai mulţi experţi marini şi scafandri calificaţi au avut de lucru ani de zile pentru a salva, reconstrui, păstra şi hrăni reciful de corali din jurul restaurantului.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: okeanosgroup.com

 

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: meniu exotic, meniu pescaresc, restaurant, restaurant subacvatic
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement