Intr-un cadru feeric, la un bors de peste

Home « Turism « Restaurante

Există nu departe de Capitală, undeva la vreo 15 kilometri, mai precis în localitatea Baloteşti, un colţ de răi pescăresc care oferă privelişti de vis, un borş de peşte demenţial şi posibilitatea să pescuieşti într-o linişte de nedescris. În două cuvinte: "Laguna Verde".

Înainte, "Laguna Verde" era doar o baltă pentru pescuit, însă, acum, a devenit un adevărat complex turistic. Poţi chiar să te cazezi într-una din vilele construite pe malul lacului şi să iei masa la restaurantul deschis de câteva luni, în toamna anului 2012, al cărui meniu este un mix între bucătăria românească şi cea mediteraneană.

Având o asemenea combinaţie culinară irezistibilă, restaurantul cu specific pescăresc satisface toate poftele şi cerinţele celor care îi calcă pragul. Aici, turiştii au în meniu de la iahnie de fasole sau şorici, până la ton roşu, caracatiţă sau fructe de mare.

"Laguna Verde" se laudă cu un meniu proaspăt alcătuit din peşte abia pescuit. Spre exemplu, borşul de peşte, pârjoalele de şalău, saramura de crap, gujoanele de ştiucă, icrele de crap sunt făcute cu peşte din balta din faţa restaurantului.

La o analizare mai atentă a meniului, realizezi că vedeta este, cum altfel, peştele: icre de crap (13 lei), tartar de somon şi ton cu rucola şi ierburi aromatice (33 lei), pârjoale de peşte cu sos tartar (15 lei), borş de peşte proaspăt servit cu mujdei (12 lei), saramură de crap cu mămăligă (25 lei), file de somon cu sos de portocală servit cu orez şi legume (30 lei), caracatiţă la grătar (50 lei), midii a la creme (34 lei), pui de baltă cu saute de spanac (35 lei) etc.

 

Bineînţeles, nici supa a la grec cu perişoare de pui (10 lei), supa cremă de legume cu crutoane aromate (10 lei) sau bouillabaiise (30 lei) nu sunt de evitat.

 

Mai multe te las pe tine să-mi spui după ce îţi dai întâlnire cu acest restaurant desprins din "Laguna Verde".

 

 

Irina B.

sursa foto: foodstory.ro

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: bors de peste, meniu pescaresc, restaurant, restaurant pescaresc
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement