Ghici unde luăm cina diseară?

Home « Turism « Restaurante

Echipa Nautica Magazine vă invită să cunoașteți câteva dintre cele mai neobișnuite restaurante plutitoare din lume care oferă experiențe culinare unice și variate. Nu doar modul în care sunt construite sau amenajate este aparte, dar și priveliștea, istoricul sau conceptul care stă la baza construirii acestor locale este cu totul desăvârșit. 

Pentru aceia care au rău de mare, ideea de a lua masa pe un vas, care se mai și leagănă, le-ar putea crea stări de greață, mai ales când meniul poate cuprinde tentacule de caracatiță, melci sau vreo ciudățenie din cine știe ce bucătărie exotică.

Rustar Dhow este cel mai mare restaurant plutitor din lume, în care pot fi serviți 400 de clienți simultan. Cu servicii de 5 stele și catering asigurat de JW Marriott, restaurantul-vas este decorat în stilul clasic arăbesc, având mobilier sculptat manual și poate oferi spectacole live celor care vor să guste din plin luxul și opulența Dubaiului.

PS Tattershall Castle. Fosta navă de război britanică datează din al doilea Război Mondial, fiind construită în 1934 și având la activ aproape 40 de ani sub coroana Marii Britanii, înainte de a fi retrasă din uz și dată circuitului turistic și culinar. Vasul găzduiește și un club, unde chefliii își pot pierde lejer nopțile printre alte 250 de persoane. Vizitatorii se pot delecta aici cu rețete tradiționale englezești, cu specific mediteranean sau maritim, dar și cu frumusețea Tamisei, pe al cărei țărm Tattershall Castle și-a coborât pentru cea din urmă oară și definitiv ancora.

Petit Vardo. O minunăție de cârciumă plutitoare, Petit Vardo este un fost șlep aflat într-o veșnică derivă pe râul Vaal, din însoritul tărâm sud-african. Restaurantul este o adevărată portiță către bucătăria continentului negru, unde curioșii îi pot descoperi misterele (potjiekos – o tocană din coadă de bou sau copită de miel preparată în aer liber, la ceaun). Vizitatorii mai reticenți pot regăsi și produse familiare (grătare, salate etc.) Seara, Petit Vardo devine o mică insulă de lumină, grație faptului că este iluminată de zeci de beculețe.

Jumbo Floating Restaurant. Localizat în Hong Kong, Jumbo a devenit unul dintre punctele de atracție ale orașului. Cu o existență de aproape un deceniu, restaurantul a evoluat de la o simplă cârciumioară la un adevărat parc tematic care include un complex comercial, galerii de artă și spații culturale, dar și celebra sa bucătărie care aduce în prim-plan ciudățeniile culinare chinezești.

Pluta de la Vancouver. Cunoscut și ca „restaurantul de plastic“, recent deschisa locantă și-a primit porecla datorită materialului principal și inedit fosolit în construcția sa: plasticul! Aproape 1.700 de pet-uri compun straniul amplasament, un ponton eco, alături de lemnul de pin utilizat pentru proprietatea sa de flotor.

Meniul este compus din stele și castraveți de mare, melci și vietăți acvatice care își au habitatul la mari adâncimi, de obicei chiar pe fundul mării. Pontonul are are o capacitate de 12 persoane și este acostat în apropiere de portul din Vancouver. Pe lângă ineditul pe care acest proiect îl aduce pe piață, rolul „restaurantului de plastic“ este și unul de propagare a mesajelor ecologiste.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement